« 2007 május | Main | 2007 március »

vasárnap, április 01, 2007

Ma apával sétáltunk. Aludtam egy csomot, aztan felebredtem es megneztuk a teren a focizo gyerekeket. Ez nagyon tetszett nekem. Szaladgaltak a gyerekek es rugtak a labdat ossze-vissza.

Ezutan meg talakoztunk egy kutyussal, amit szinten megcsodaltam, ahogy szaladgalt. Hazafele meg a jatszoternel is megaltunk, megneztuk a babakat, akik hintaztak es homokoztak.

Posted by Áron

Sütöttem Áronnak egy kis névnapi sütit krumpliból és némi tápszerből, hogy ő is megehesse. Hát az íze nem lett rossz és úgy tűnik neki is nagyon ízlett, csak az állagán kéne még javítani, mert kicsit ragadós és így nem igazán tudja szétrágni.

Posted by Anyu

névnapom

Posted by Áron

A répa nem volt igazán nyerő ma. Pedig nagyon éhes volt, de míg a krumpli meg nem melegedett és megpróbáltunk pár kanál répát adni neki, addig nagyon méltatlankodott. Persze csukott szájjal, nehogy beférjen még egy kanál répa... Bezzeg mikor meglátta a kezemben a krumplit, egyből abbahagyta a panaszkodást és nagyra nyitotta a száját.

Aztán jött volna a szokásos egy kanál répa, egy kanál krumpli módszer, de míg a répás üveg volt felé apa kezében, addig nem akart enni, csak miután megfordítottuk a sorrendet és már csak a krumplis üveget látta...

Posted by Anyu

hétfő, április 02, 2007

Ma kipróbáltuk a karfiolt, közepes sikerrel. Egy darabig egész jól ette, de egy idő után azért át kellett térnünk az egy kanál krumpli, egy kanál karfiol módszerre. :)

Posted by Anyu

Délután "kergetőztünk" a szobában. Ez abból állt, hogy én tornyot építettem a kockáiból, ő pedig lerombolta, majd kezdtünk mindent előröl fél méterrel arrébb. Sikerült is párszor körbekúszni a szobát.

Posted by Anyu

Délután sikerült teljesen egyedül elaludnia. Igaz a takarót közben sikerült gombócba gyűrnie és átölelnie, de hát mit tegyen, ha párnája még nincs...

Posted by Anyu

 

Posted by Anyu

Ma egész nap a felállással próbálkozott. Felállt a telefonállványnál, ami persze nem túl stabil, úgyhogy majdnem magára borította az egészet. Utána a szobájában a puff mellett, majd a járókában a könyvespolcnál. Sőt megpróbált felmászni is a polcra. Az egyik lába már a polcon volt, a másik pedig egy labdán. Innen visznot már se tovább menni, se leülni nem tudott , így segítséget kért, majd mikor a hátára tettem a kezem, boldog mosollyal elengedte a járókát és beledőlt a kezembe.

Posted by Anyu

kedd, április 03, 2007

Legújabb játékunk a labdázás. Ügyesen megfogja a labdát és eldobja. Az persze még véletlenszerű, hogy hova megy...

Az állást is szorgosan gyakorolja. Sőt, nem elégszik meg azzal, hogy feláll, hanem még feljebb akar jutni. Ma pl. felmászott a kiságyra kívülről, a két lába már a hengerpárnán állt. Végül persze megint beesett a kezembe.

Délután már alvás helyett is felállt a kiságyban, majd kiabált, hogy elfáradt. Még időben odaértem, hogy elkapjam.

Végül csak sikerült elaludnia. Így:

Posted by Anyu

Ma sikerült kihagynunk a fürdést. Hétkor már nagyon fáradt volt, gondoltam aludjon egyet fürdés előtt. Ő persze tiltakozott, de fél órás kemény munkával sikerült végre elaltatnom. Olyannyira, hogy aludt is fél 12-ig, úgyhogy a fürdés ki is maradt aznapra. Nem csoda, hogy tiltakozott, szegény valószínűleg azt hitte, hogy ez már az esti alvás, és hiányolta a megszokott dolgait: Apát, a vacsit és persze a pancsizást.

Posted by Anyu

szerda, április 04, 2007

Ismét úton...

Tanulván az eddigiekből, a nagymami vigyázott rá, míg pakoltunk. Közben egyszer próbáltam integetni neki az utcáról, de az autók érdekesebbnek bizonyultak.

Az úton persze csak addig aludt, míg ki nem értünk a városból, meg amíg az autópályáról beértünk Szegedre, a köztes időben folytonos szórakoztatásra vágyott.

Mikor végre leértünk, mindent át kellett vizsgálnia a lakásban, így evésre már sem idő sem energia nem maradt. Este aztán alvás helyett dumált egy csomót a kiságyban és szokás szerint kaparászott mint egy kisegér.

Posted by Anyu

csütörtök, április 05, 2007

Hajnalban hallottuk, hogy felkelt egy fél órára játszani. Dumált és kaparászott majd szerencsére magától visszaaludt. Reggel pedig arra ébredtünk, hogy mászkál a kiságyban és kitartóan ismételgeti, hogy "egy".

Mostanában egyre többet beszél. Már a "ba-ba-ba" is nagyon megy neki.

Posted by Anyu

Ma volt a Dédi temetése. Itt igyekeztem csendben maradni, ami egy ideig ment is, aztán mikor már nagyon nem bírtam egyhelyben, anyu átadott Kissnénéninek megőrzésre, aki sétálgatott velem és jókat beszélgettünk, nézegettük a virágokat.

Utána elmentünk a Dédi házához, ahol nagyon sok ember volt.

A kertben nézegettem tyúkokat, közben pedig megkóstoltam a kerítést. Nagyon fincsi volt, de apa valamiért elvonszolt, pedig nagyon erősen kapaszkodtam.

Posted by Áron

Manóka megmasszírozott!

Kicsit fájt a nyakam, ezért apa megmasszírozta. Mikor Áron ezt meglátta, egyből odajött ő is, rámvetette magát és ő is elkezdte dögönyözni a nyakam és a fejem. Nagyon tetszett neki a dolog, különösen, hogy mi is jót nevettünk rajta.

Posted by Anyu

péntek, április 06, 2007

Ma vagyok nyolc hónapos!

A súlyom kb. 7kg és kb. 69cm vagyok és már van négy fogam.

Kedvenc sportom mostanában az állás és a kúszás. Legjobban úgy szeretek kúszni, ha van valami mindkét kezemben. Ezen kívül mindenhova felmászom, kinyitom a szekrényajtókat és kipakolok. Már ha hagyják...

Egyre többet beszélek.

A barátkozásnál viszont már kezdem megválogatni, hogy kire mosolygok.

Enni még mindig nem szeretek túlzottan, továbbra is a krumpli a kedvencem, bár már egyre több étel ízlik. Pl. ma már magában is megettem a sütőtököt!

Posted by Anyu

szombat, április 07, 2007

Délután elmentünk sétálni nagypapival, a mamival és apuval. Sokat sétáltunk, majd mikor hazaértünk apa észrevette, hogy elvesztettük a fél pár cipőm. Így elindultunk megkeresni a cipőt, ahol sétálgattunk. Többen többször körbejártuk az utat, míg a végén a mami találta meg a cipőm, ami fel volt kötve egy korlátra.

Posted by Áron

Ettem egy kis pörköltet, ami nagyon ízlett. Apa mártogatott egy kis kenyeret a pörkölt levébe és azt adta nekem, aztán meg kaptam egy kis cafatokra tépett husit is anyu tányérjából.

Posted by Áron

vasárnap, április 08, 2007

Kaptam egy kis kalácsot! Ezt is nagyon szeretem, csak úgy tátottam a számat. Hogy mennyivel finomabbak azok a dolgok, amiket a felnőttek esznek...

Ez is biztos nagyon finom lett volna...

de apa nem adott belőle, csak játszott velem. :(

Posted by Áron

A nagymamiéknál a kedvenc játékom az asztal. Szeretek felállni mellette és lepakolni róla, vagy bemászni a polcra.

Posted by Áron

Játék apával:

Posted by Anyu

hétfő, április 09, 2007

Ma mászott először

Mikor visszaértem, avval fogadott, hogy kimászott elém az előszobába. Ezt ma tette először, eddig csak kúszott.

Posted by Apa

Ügyesen locsolkodott. Volt egy saját kis locsolója, egy kis tűzoltó kislány.

Persze még én locsolkodtam helyette, mert Ő inkább megrágta a piros sisakját. Volt ahol aludva locsolkodott. Icukánál nem volt szívem felébreszteni olyan jól aludt. Mindenkit elbűvölt, Erzsikééknél körbejárta a lakást, mindent megnézett. Ők is megkérdezték, hogy mindig ilyen nyugodt és jó baba. Mondtam, hogy majd az öltöztetésnél meglátják, hogy tud ő mást is. :)

A locsolás az ütemezetten ment. Időben hazajöttünk, hogy megetessük a kis locsóló legényt. Így elég jól elhúzódott a mai nap. Este hatra értünk haza, mikor már nagyon éhes volt.

Posted by Apa

Harap!!!

Áron már többször véresre harapta anyát.

Posted by Apa

kedd, április 10, 2007

Akkor is elérem!!!

Posted by Áron

Kaptam végre egy saját kábelt aputól!

Fogselyemnek is jó:

Posted by Áron

szerda, április 11, 2007

Ma voltam először játszótéren.

Kipróbáltam a hintát és azt a rugós izét is. Legjobban ez utóbbi tetszett:

Akadt egy kis játszópajásom is, de aztán megunta, hogy nekem még nem megy olyan jól és inkább átült egy másikra.

Posted by Áron

csütörtök, április 12, 2007

Ma is voltunk játszótéren és kipróbáltuk a csúszdát is. Nem láttam rajta, hogy különösebben tetszett volna neki, de tiltakozni sem tiltakozott.

 

Posted by Anyu

Megkóstoltuk a bablevest. Nagyon ízlett neki a bab is meg a krumpli-répa-lé püré is. Úgy tűnik a fűszeresebb ételek jobban tetszenek neki.

Délben viszont sikerült elaludnia evés közben az etetőszékben. Pár kanál bab után elkezdett morogni mint aki altatja magát, majd sikerült is elaludnia...

Posted by Anyu

Már hálózsákban is tud állni a kiságyban alvás helyett. Ez a mutatvány reggel még nem ment, este azonban már nagyon profi volt benne: amint lefektettem, már állt is fel...

Posted by Anyu

szombat, április 14, 2007

Ma kimentünk a BNV-re, megnézni az építő kiállítást. Mivel az autónkat meg szerelik, így villamosoztunk. Áron most utazott először villamossal! Az utat élvezte, nézelődött, beszélgetett. A villamosozás után elindultunk gyalog a térkép alapján tervezett útvonalon. Egy darabig szépen ment minden, majd elértünk egy felüljáróhoz, amin a villamos átmegy a vasút felett. Fel is vittük Áront a lépcsőn kocsistól. Majd fenn a sínek mellett egy szűk gyalogosoknak kialakított részen mentünk át. Először nem voltunk biztosak benne, hogy elég széles lesz a babakocsihoz, de végül még maradt is pár centi. Hogy teljes legyen az örömünk, még egy vonat is átment alattunk.

A vásáron Áron nagyon ügyes volt. Elbűvölte a kiállítókat, nézelődött, gagyarászott, mindenkire nevetgélt. Az egyik standon meg le is fotózták. Sajnos egy idő után megunta az egészet. Az még tetszett neki, amikor mentünk, de mikor találtunk valami érdekes standot és megálltunk, akkor hangot adott nemtetszésének. Próbáltuk etetni, nem túl nagy sikerrel, de túl éhes nem lehetett, mert nemsokára elaludt. Aztán kerestünk egy pelusozó helyet, ahol még evett is egy kicsit, persze ott sem túl sokat, mivel túl sok minden történt körülötte, és persze semmiről nem akart lemaradni.

Hazafele indulás előtt megint evett egy kicsit és így kibírta hazáig a villamoson.

Hazaértünk, aztán evett, egy kicsit játszott, fürdött és el is aludt. Éjszaka viszont 2-3 óránként felkelt és mindig evett is egy kicsit. Biztos nem volt elég neki az a pár falat, amit napközben sikerült megennie.

Posted by Apa

vasárnap, április 15, 2007

Mostanában mesefilmet szoktam nézni a számítógépen. A kedvencem a farmos mese. Ez nagyon tetszik, percekig szoktam nézni, ahogy jönnek mennek az állatok, játszanak, mutatják a farmon termő gyümölcsöket, a szép mezőket. Van viszont egy tyúkanyó, ami nem tetszik, így valahányszor meglátom, elkezdek pityeregni. Anyuék azt mondták, hogy megértik, tényleg nem túl szép az a tyúkanyó.

Eleinte a járókában állva néztem a mesét, de aztán apa átrakott a pihenőszékembe. Ott hol a mesét néztem, hol játszadoztam az övvel, amivel bekötöttek. Miután pedig meguntam a nézelődést és a bezártságot, egyszerűen kimásztam a székből. Az sem zavart túlságosan, hogy be voltam kötve. :)

Posted by Áron

Mikor szopizáshoz rakom le a az ágyra, mindig hihetetlenül aranyosan mosolyogva várja a tejecskét, még ha előtte balhé is volt.

Posted by Apa

Ma ismét kint voltunk a kiállításon. Ismét villamosoztunk és sétáltunk.

Ma már csak két pavilont néztünk körbe, ami tegnap elmaradt, de így is zárásig voltunk. Közben kétszer is voltunk a baba-mama szobában. Áron megint nagyon ügyes volt, igaz néha már nemtetszésének adott hangot, főleg mikor már éhes volt. Ma is nagy sikert aratott, nagyon sokan mosolyogva néztek, ahogy épp huncutkodik, rágja a sapkája madzagját, vagy csak úgy nézelődik. Sokan beszélgettek vele, akikre rámosolygott és evvel le is vette őket a lábukról.

Találkoztunk egy kislánnyal is akivel ismerkedtek. Amikor a kislány akarta megsimogatni Áront, akkor Áron húzta el a kezét, amikor Áron akarta, akkor meg a kislány. Egy ideig jól elvoltak, aztán mindannyian mentünk tovább.

Áronnak nagyon tetszettek a jacuzzik. Egy csomó ideig elvolt az egyiknél. Egy kicsit közelebb vittem a vízsugárhoz és nagy örömmel csapkodta azt. Később megláttunk egy másikat is, na ahhoz is oda kellett menni és meg kellett "fogdosni" a vízsugarat.

Ma is zárásig voltunk, illetve egy kicsit tovább, mert Áron evett egy kicsit és elindultunk hazafele. Hazafele is a villamosig végig rágcsálta a sapija madzagját. Már olyan nagy fiú, olyan ügyesen ül a kocsijában, nem is kell kapaszkodni. Élvezte ahogy terep-rally-ztunk a babakocsival.

Posted by Apa

hétfő, április 16, 2007

Imádok mesét nézni és állni. A legjobb pedig mikor ennek a két szenvedélyemnek egyszerre hódolhatok:

 

Posted by Anyu

A pihenőszék öve nem zavar túlságosan. Bekötve is meg tudok fordulni a székben, sőt, kimászni is, ha úgy tartja kedvem.

Így is tudok ám mesét nézni is:

Posted by Áron

 

Posted by Anyu

kedd, április 17, 2007

Már 6 fogam van!

Anyának gyanús lett, hogy hirtelen jól eszem és átaludtam az éjszakát, úgyhogy újraszámolta a fogaimat. Ki is derült, hogy már 6 fog büszke tulajdonosa vagyok! Időközben ugyanis kibújtak a felső 2-es fogaim.

Posted by Áron

Délután voltunk a doki néninél. Míg várakoztunk ismerkedtünk Emmával, a másik kis "nem evő"-vel. Bent pedig szokás szerint mindenkit elbűvölt, majd mikor senki nem számított rá, egy pillanat alatt átmászott a védőnő asztalára és elkezdett pakolni. Mikor pedig rászóltunk és visszahúztuk, úgy döntött, hogy akkor jó lesz neki a doki néni asztala is... tréfásan meg is jegyezték, hogy még sok bajunk lesz vele...

Most 7 kilónak mérték és 69cm-nek. Szóval úgy tűnik összement egy kicsit az elmúlt egy hónapban. :)

Posted by Anyu

szerda, április 18, 2007

"Segített" nekem szétválogatni a szennyest. Először szétszórta a kupacokat amiket csinaáltam, majd meglógott két koszos zoknival. Azt hittem megzabálom mikor ott mászkált körbe-körbe egy-egy zoknival a kezében. Aztán mikor elkezdtem összepakolni és elvettem tőle a zoknikat, rávetette magát a többi ruhára, majd mikor kezdtek eltűnni a kupacok, igyekezett megvédelmezni az utolsó halom pólót...

Posted by Anyu

Egyre ügyesebben lépeget. Este vacsi előtt körbejárta a járókát.

Posted by Apa

Miután tegnap megkaptuk a zengedélyt, a ma tejtermékeket próbálgattuk, sajna nem sok sikerrel.

Elsőként reggel megkóstolta a kefiremet. Szegénynek nagyon nem ízlett. Eddig még mindenből megette legalább az első falatot, de a kefir olyan arckifejezés kíséretében ("Miért pont én? és különben is mit vétettem ellened?") csorgott ki a szájából, hogy nem volt szívem többet kísérletezni vele.

Miután a kefir nem jött be, estére gondoltam megpróbáljuk a túrót és a sajtot. A túróval sem volt sokkal nagyobb sikerem, azt ugyan megpróbálta lenyelni egy-két fintor kíséretében, de mindkét alkalommal köhögni kezdett tőle. A sajtból viszont sikerült megennie legalább néhány falatot.

Ha már az evésnél tartunk, a mai párolt almával (és persze a túróval) sikerült megdöntenem vadi új elméletemet is miszerint Áron minden darabos ételt szívesen megeszik ami az én tányéromról származik. Megkóstolni ugyan tényleg szívesen megkóstolta, de utána vadul ingatta a fejét és egy darabig ki nem nyitotta volna a száját a világ minden kincséért sem...

Posted by Anyu

csütörtök, április 19, 2007

Megette a zöldbabot! Egészben nem ment csak apró darabokra vágva, de a végén még a leve is elfogyott egy kis kiflivel.

Posted by Anyu

péntek, április 20, 2007

Reggel még összepakoltuk a tegnap elmaradt cuccokat és már 1 órakor el is indultunk a Bükk fele.

Az autópályát Áron elég jól bírta, majdnem Miskolcig aludt. Miskolcon megnéztünk egy csempeboltot, amit Áron jól viselt, csak a végére lett már egy kissé nyűgös, biztos már éhes is volt. Gondoltuk még gyorsan átmegyünk Lillafüredre és ott eszünk. Hát Áron nem így gondolta és elaludt a kocsiban. Megérkeztünk Bükkszentkeresztre a Telekom üdülőbe. Elég jó kis szállás ez. Megetettük Áront és elindultunk lekajálni a bónokat, amit kaptunk. Kipróbáltuk a hátizsákot, amit Dóráéktól kaptunk kölcsön. A beülésnél még eléggé tiltakozott, de amint a hátamra vettem már nagyon tetszett neki, főleg, hogy hirtelen olyan magas lett. Végig az úton fülig ért a szája, minden fogát látni lehetett.

Áronnal a hátamon megérkeztünk az étterembe. Mindenki csak nézet, elég nagy sikert arattunk, hogy Áron a hátamon van és vigyorog. Gyorsan felszabadítottak nekünk egy etetőszéket. Áron élvezte, ahogy eszük és őt is etetjük a gulyás levébe mártogatott kenyér darabkákkal, krumplival, répával, meg rizzsel. Az áfonyás kenyér már nem ízlett neki annyira, legalábbis elég furcsán nézett ránk utána. Hiába, neki már csak a magyaros kaják jönnek be...

Kaja után hazajöttünk, fürödtünk egyet a kis kádjában, amit valószínűleg Ő használt itt először, mert még a címke is rajta volt, majd elaludt.

Posted by Apa

szombat, április 21, 2007

Reggel apa öltöztette Áront. Már a harisnyánál tartottak, mikor apa megszólalt:

"Egy csík elől, kettő hátul. De jó, még emlékszem!"

Ebben a pillanatban Áron gondolt egyet és hasra fordult. Mire apa:

"Hmmm... Na jó. Két csík hátul, egy csík elöl."

Posted by Anyu

Megvolt az első éjszakák Bükkszentkereszten. Áron nem aludt igazán jól 2-3 óránként felébredt. Végül Ildi mellett talált jó kis fészket, ott reggelig aludt. Biztos nem tetszett neki, a puha, egy kicsit egyenlet ágy, mivel itt nincs külön szivacs, csak amit adtak az utazóágyhoz.

Reggeli után elindultunk a hegyekbe. Áront felkaptam a hátamra a hátizsákba és már indultunk is. Most is nagyon élvezte a magaslati levegőt, nyomban el is aludt.

De azért később szívesen elnézelődött:

Kinéztünk egy szimpatikus útvonalat Lillafüred fele. Az út elején láttuk azokat a tornyokat, amiket pár éve megmásztunk. Egy tisztáson láttunk két pacit, melyeket megnéztünk Áronnal. Egy pihenőnél megálltunk, hogy megetessük Áront. Hát a sütőtök pulykával nem nagyon jött be neki. A pihenőtől nem messze volt egy turistaház. Gondoltuk benézünk ide és eszünk valamit. A háziak kedvesen fogadtak minket és ajánlották a most készült babgulyást.

Áron itt is nagy sikert aratott. A sapija itt is nagyon bejött a társaságnak A fogadós elkérte Áron és megmutogatta az összes állatot a házban. Megnézték az egerész bagolyt, az ölyvet, a mufflont, a mókust, a szarvast, az őzikét, a cinkéket és a vaddisznót. Az utóbbi jött be legjobban Áronnak. Azután a fogadós odaült az asztalunkhoz és ölébe ültette Áront, hogy tudjunk enni. Ildi etette Áront a fogadós bácsi ölében. Most is a magyaros kaják jöttek be neki. Nagyon szépen ette a gulyásba mártogatott kenyeret, a répát és a husit is.

Kaja után találtunk egy régi zongorát, amin eljátszottuk Áronnal a repertoárunkat. A végén anya azért megmutatta, hogy nem csak a boci-boci tarkát lehet eljátszani.

Mint kiderült a fogadós néni épp kemencében kenyeret sütött. Behozta a sok szép, finom illatú kenyeret, amit mi magcsodáltunk és megillatoltunk. Mivel mi kimaradtunk a házi kenyér ízleléséből a gulyásnál, így kaptunk egy kis takaros cipót.

Mielőtt eljöttünk volna, még megnéztük a kemencét, a kutyosokat, akik nagyon tetszettek Áronnak. Még bementünk meglesni a pacikat az istállóba. Mint kiderült a mezőn lévő két paci is ide tartozik.

A kaja után már nem mentünk le Lillafüredre, hanem elindultunk gerincen, miközben falatoztunk a friss cipóból. Egy kicsit hagytunk belőle Áronnak vacsira, mivel időközben elaludt, így frissen nem kóstolhatta meg.

Mikor aludt a nap ellen a feje felett lévő tetőre még egy pelenkát tettünk, így elég viccesen néztünk ki.

Megnéztük a forrást, majd a turistaútról letérve elindultunk Bükkszentlászló, majd Bükkszentkereszt fele. A nagy emelkedők után megálltunk az erdőben és megetettük Áront.

Áronnak nagyon tetszettek a fák.

Aztán már nem nagyon akart visszamenni a hátizsákba, csak akkor nyugodott meg, mikor kapott egy "kis" játékot.

Azért végül sikerült még aludnia egy kicsit az úton, így mivel nem akartuk felébreszteni, üldögéltünk egy kicsit a kertben.

Miután hazaértünk rendbetettük Áront és ismét megetettük. A sütőtök most sem volt a legnagyobb kedvenc, inkább a krumpli darabokat és a cipót eszegette. Estére Áron már eléggé fáradt volt, így az étteremből elhoztuk a kaját és miután elaludt, megvacsiztunk.

Ez egy hosszú, egy kicsit fárasztó nap volt, de megérte.

Posted by Apa

vasárnap, április 22, 2007

Éjszaka megint nem aludt olyan jól, de azért jobban, mint tegnap. Tudatta a frissen érkező szomszédokkal, hogy Ő is itt van.

Reggel sikerült ellopnia a pizsimet, meg is ette reggelire:

Megetettük, majd elmentünk az étterembe, hogy mi is együnk valami meleget. Áront a hátizsákban vittem. Már egy kissé nyűgös volt, így gyorsan el is aludt a hátamon. Az étteremben végig aludt, míg mi reggeliztünk. Ez nagyon rendes volt tőle.

Reggeli után visszamentünk a szállásra, majd felpakoltunk a túrához. Ma nem terveztünk olyan nagy túrát, mint tegnap. A falu másik vége fele indultunk el. Ezen a részen sok kis hétvégi ház van, amik között láttunk egész jókat is. Érdemes erre is elsétálni, ha erre járunk. A falu végén az erdőben sok embert láttunk, gondoltuk kikerüljük őket és megkeressük a híres köveket. Mint kiderült meg is találtuk őket, mert az emberek azokon ültek. Állíólag ezek a kövek pozitív energiávál töltik fel az embereket. Egy kicsit mi is üldögéltünk, majd egy jelöletlen erdei úton elindultunk a Lófő tisztás közepe fele, hogy azért ma is legyen egy kis erdei séta, hegymászás. Mikor kiértünk a tisztásra, elindultunk visszafele egy másik úton, végig a tisztás mellett. Megkerestük IV. Béla emlékművét, ahol jártunk, mikor korábban itt voltunk Bükkszentkereszten. Akkor itt bementünk a fenyvesbe, amit most kihagytunk, hogy visszaérjünk etetési időben a szállásra. Hazafele elmentünk ismét a kövekhez, itt egy kicsit megint megpihentünk. Az emberek még mindig itt üldögéltek, karolgatták a fákat.

Egy idő után hazamentünk és ebédeltünk az étteremben. Étteremben ismét sikert aratott a felszolgáló hölgynél. Ő is fel akarta venni. Áron megette Ildi fél adag krumpliját, meg evett a kandirozott gyümölcsökből.

Kaja után visszamentünk a szállásra és jól elaludtunk. Este, amíg Ildi csinálta Áron vacsiját, addig mi Áronnal lementünk a kertbe és megnéztük a növényeket, meg a macit a bocsával. Megnéztük, megsimogattuk a fákat. Nagyon sok és sokféle fenyő volt a kertben. Kipróbáltuk, hogy ezeknek a levele szúrja a kezünket. Megnéztük még a virágokat is, meg a tűzrakóhelyet.

Amíg anya az utolsó simításokat végezte a vacsin Áron megnézte a szokásos farmos esti meséjét. Estére egész jól evett, igaz visszatértünk a krumplihoz, a paradicsomlé most nem jött be. Vacsi után fürdés, majd még egy kis szopi és alvás. Most végre elaludt, ahogy otthon is szokott. Egyszer kiáltott egyet és négykézlábra állt, de sikerült visszasusognom és visszaaludt. Elég érdekes formát vett fel, a kezeit kicsavarta, a popóját meg felnyomta. Azért még később is volt pár ilyen próbálozása.

Posted by Apa

hétfő, április 23, 2007

Hazaút

Hát a mai éjszaka sem volt valami jó. De még mindig csodás a reggelhez képest, ugyanis fél hatkor felkelt és sehogyan sem lehetett visszaaltatni. Egy idő után feladtuk és elkezdtünk pakolni, de az sem volt egyszerű, mert azért álmos és nyűgös volt. Aztán fél nyolc fele végül visszaaludt, engedélyezve ezzel egy reggelit és még egy kis alvást. Majd mikor 9-kor felkelt összepakoltunk. Ebben Áron is segített, bár inkább kifele pakolt:

Aztán még elbúcsúztunk a kerttől,

és a maciktól a kertben, majd elindultunk.

Az indulást persze sikerült addig húzni, hogy megéhezett a hazaúton, meg is álltunk az autópályán egy kis zsömlézésre.

Otthon aztán örült a kipakolásnak és a csomagoknak. Birtokba is vett egy cipősdobozt:

 

Posted by Anyu

Puszikat adott a tükörképének.

Posted by Anyu

Az esti fürdésnél már szinte lehetetlen a fürdő-székében tartani. Megfordul, felmászik rajta, vagy csak simán mellé ül.

 

 

Aztán persze a törölközés sem egyszerű. Folyamatosan próbál visszamászni a kádba,

 

vagy legalábbis addig fröccsköl, míg újra csurom vizes nem lesz.

 

Posted by Anyu

kedd, április 24, 2007

Még emlékszik hol a "tik-tak", pedig már majdnem egy hete nem látta.

Posted by Anyu

A játszótéren ismét birtokba vette a hintát.

 

 

Sőt, egy hinta már nem is elég neki. Amíg benne ült, folyamatosan nyúlkált a másik hinta felé,

 

majd mikor kiszedtük, addig ügyeskedett, míg mindkettőt sikerült megkaparintania.

 

Posted by Anyu

szerda, április 25, 2007

Ismét megy a pacsizás! Már jó pár hete nem volt hajlandó rá, de most megint kezdi érdekelni.

Posted by Anyu

Rájött, hogy ha lehúzza a játéktartó oldalát, akkor remekül hozzáfér a belsejéhez. Ki is pakolta...

Posted by Anyu

csütörtök, április 26, 2007

Rendesen mászik!

Ma úgy döntött, elég a kúszásból, mostantól a mászás a fő közlekedési mód.

Persze mivel ez csak járókán kívül működik, talált magának egy módszert a járóka mozgatására is. Kiül a szélére és tolja magát meg persze a járókát a lábával.

Többször sikerült is betolatnia a sarokba, míg le nem fixáltuk a járóka kerekeit. Utána persze dühös lett, hogy nem működik a dolog és panaszkodott. Csak mesével lehetett megvigasztalni. Persze mesenézés közben is próbálta tolni a járókát, de így már nem vette annyira zokon, hogy nem működik.

 

Posted by Anyu

péntek, április 27, 2007

Ismét Szegedre utaztunk. Kipróbáltuk az új autósülésemet. Ez már jobban tetszett, mert ülhetek végre az autóban is ráadásul ki is látok. Persze a kinti látvány leginkább csak addig érdekelt, míg apa lemosta az ablakot a benzinkútnál, utána viszont anya elég jól elszórakoztatott. Először próbálkozott a játékaimmal, de miután azokat elég hamar eldobtam, rájött, hogy ennél érdekesebb dolgokat kell nekem adnia, ha azt akarja, hogy jól érezzem magam.

Posted by Áron

Szegeden egyből otthon érezte magát, hamar megtalálta a csingilingit is. Kapott a nagymamitól egy homokozókészletet is, amiből a vödör nagyon bejött neki:

 

Posted by Anyu

szombat, április 28, 2007

Labdázott!

Anyával labdázott egy kicsit. Ügyesen visszadobta neki többször is a labdáját.

Posted by Apa

Délelőtt elmentünk egy csempe boltba. Áron egy ideig aludt, aztán megvizsgált mindent.

Délután pedig kimentünk a Tisza partra, majd átsétáltunk a Ligetbe, megnéztük a majálist. Áron ezt az egészet végig aludta.

Hazafele nagyon tetszett neki a múzeum előtti szökőkút. Azt nézegette egy ideig, alig bírtunk elszakadni tőle. Mikor elindultunk, akkor is vissza-vissza nézegetett a szökőkúthoz, majd kiugrott a kezemből.

Posted by Apa

Délután a nagypapival játszott, most először pápázott valakivel.

Posted by Apa

Este nem nagyon akart vacsizni. A végén csak akkor volt hajlandó enni, mikor a nagypapi is vacsizott. Úgy látszik most már csak társaságban hajlandó enni. Kapott egy kis szalonnát is, meg megszagoltattam vele a szalámit. Nagyon tátotta a száját.

Posted by Apa

vasárnap, április 29, 2007

Ma is ügyes volt, hagyott minket aludni, 9-kor kelt fel. Pont akkor szólt be a nagymami nekünk, hogy kisült a kalács. Áron is megkóstolta a fonottat, meg a lekváros papucsot. A túros lepény az nem nagyon jött be neki, a többit viszont szerette.

Délelőtt elmentünk sétálni. Két játszóteret is megkerestünk. Hintázott, rúgós elefánton és lovacskán lovagolt, meg anyával felültek egy kötél hintára is.

Ebédnél inkáb a darabos kaják jöttek be neki, a pépest nem nagyon ette. Ma evett először májat, ami ízlett neki. Ma is behoztuk az ebédlőbe, hogy velünk együtt egyen. Ez tetszett is neki.

Délután átmentünk Erzsikéékhez. Mi anyával Kocsival, míg nagypapiék Áronnal átsétáltak. Áron nem aludt el az úton, így feljöttek ők is. Anya evett egy kis sós süteményt. Na ebből Áron sem maradhatott ki, odamászott és kunyizott egy kicsit. Nagyon ízlett neki, úgyhogy nem is elégedett meg ennyivel, folyamatosan kért még. Ha anya épp nem figyelt, akkor felmászott rá és megpróbált harapni magának egy darabot, vagy kiabált, hogy kér még.

Posted by Apa

Nagyon ügyesen integet!

Este lefekvés előtt nagyon ügyesen integetett a nagypapinak és a nagymaminak, még akkor is, mikor kifele mentünk a szobából.

Posted by Apa

Egyre egyenesebben ül, és persze változatlanul imádja a papucsokat...

 

Posted by Anyu

hétfő, április 30, 2007

Reggel végre nekem is hajlandó volt puszit dobni a kiságyából.

Posted by Anyu

Délelőtt kimentünk Józsi bácsihoz a Tisza melletti földjére. Nagyon szép zöld volt minden és hangosan zajongtak a madarak. Egy kicsit feltartottuk őket és betelepedtünk egy fenyő árnyékába. Áron egy ideig még aludt a babakocsiban, majd mikor felébredt kiraktuk a földre mellénk egy szivacsra. Manó a kutyus élénk érdeklődést mutatott Áron iránt és fordítva. Egyszer sikerült is megnyalnia Áron ujját.

Vizsgálgatta a füvet is, de nem volt tőle elragadtatva. A fákat jobban szereti.

Délután megint kimentünk a Tiszapartra, meg a Ligetbe.

Egy szórólapot osztogató kislány megnézte Áront és azt mondta, hogy nemsokára nem Áronnak kell majd a lányok után szaladgálni, hanem azok fognak ő utána. Ligetből visszafele ismét megálltunk a múzeum előtt és most jobban megcsodáltuk a szökőkutat. Ez még mindig nagyon bejött neki.

A kocsi fele még megcsodáltuk a fákat, egy kicst meg is tépett egy levelet.

Miután hazaértünk Áron és anya átmentek a szomszédba. Én megpróbáltam krumplit főzni Áronnak, de nekem is sikerült egy lábost elégetnem. A szomszédban evett egy csomó babapiskotát, ami után a vacsi már nem igazán kellett neki.

Posted by Apa

Fürdésnél ma már egyből azzal kezdte, hogy bedugta az orrát a vízbe és belenyalt. Aztán persze rögtön ki is húzta a fejét, és ott vigyorgott habos arccal.

Posted by Anyu