« 2006 december | Main | 2006 október »

szerda, november 01, 2006

Egyre inkább tudatosan használja a kezeit. Már nem vesznek el a felakasztott csörgő játékok.

Újra megtalálta a hüvelykujját is. A kórházban már egyszer megvolt, igaz akkor a többivel az arcát karmolászta, azután elveszett. Később az ökölrágás jött divatba, de ma már gyönyörű szopizást láthattunk. Igaz még nyitott tenyérrel, de már legalább nem az arca felé. :)

Posted by Anyu

csütörtök, november 02, 2006

Kezdek kiborulni, már megint nem eszik. Csak az ordítás megy ezerrel ha közelítek a cicivel...

Este azután sok-sok alvas után végre evett egy keveset. Nem sok, de legalább valami.

Posted by Anyu

Újra kezébe adtam a csörgőt. Néha észrevette, hogy van ott valami és csörög, de a nagy megvilágosodásra még várni kell.

Posted by Anyu

Apa "lebolyhosozott". Azt mondta, hogy már kezd nőni a hajam és ettől olyan kis pihés a buksim.

Posted by Áron

péntek, november 03, 2006

Ma végre nem ordított a kenguruban. Eddig ha beleraktam, akkor belefúrta a fejét a mellkasomba és ordított, hogy nem lát semmit. Ma meg szépen nézelődött oldalra.

Posted by Anyu

Olyan hideg van, hogy rá kellett adni az overált. Gyönyörű kis űrhajós lett belőle. :)

Posted by Anyu

szombat, november 04, 2006

Végre megint eszik.

Posted by Anyu

Retro baba lettem.

Fürdés után nem volt már tiszta rugi, úgyhogy megkaptam anyu 30 éves rugiját:

Posted by Áron

vasárnap, november 05, 2006

Először nyúlt ki egy játék után és fogta meg!

Bal kézzel, mert a jobbot még lefoglalja az, hogy úgy ökölbe szorítja, hogy már fehérednek az ujjai.

Posted by Anyu

hétfő, november 06, 2006

Ma vagyok három hónapos!

Ma vagyok három hónapos!

Már 5460g vagyok és 61cm.

Sokat nevetek, beszélgetek, tudok már a hasamról a hátamra fordulni és egyre jobban szeretek hason is lenni.

Az evés már nem köt le úgy mint kezdetben, hiszen annyi minden mást is lehet csinálni helyette: nézelődni és főként beszélgetni anyuval.

Posted by Áron

kedd, november 07, 2006

Ma voltunk a három hónapos oltáson. A rendelőben mindenkit levett a lábáról, olyan édes volt.

Amint bementünk elkezdett vigyorogni és beszélni. A szuri nem igazán tetszett neki, de megint hamar megnyugodott.

Estére viszont kicsit kimerült és a pancsizás után vacsi nélkül elaludt. A vacsit persze hajnali kettőkor bepótolta.

Posted by Anyu

szerda, november 08, 2006

Ma megvicceltem anyut, Játszottunk, ő nyújtotta felém a csörgőt, én pedig elvettem és egy laza csuklómozdulattal kidobtam a járókából.

Csodálkoznak, hogy még mindig csak a bal kezemet használom, pedig nincs ebben semmi meglepő: a jobbnak a számban a helye...

Posted by Áron

csütörtök, november 09, 2006

Ma nem kelt fel hajnalban enni. Úgy 5 körül kicsit nyüszögött, mert beszorult az ágy széléhez. Visszatettem középre és aludt 8-ig!

Posted by Anyu

péntek, november 10, 2006

Reggel addig kiabált a járókában míg hasra nem fordítottam. Azután nagyon jól érezte magát, nézelődött majdnem fél órát. Úgy tűnik most már szeret hason lenni. Ezt sem gondoltuk volna pár hete...

Posted by Anyu

szombat, november 11, 2006

Ma megint sétáltunk a szigeten.

Posted by Anyu

hétfő, november 13, 2006

A csokipapír nagyszerű játék. Anyu tartja és én markolászom, zörgetem, vagy fordítva. Csak azt nem tudom, miért nem ehetem meg. Anyu is azt tette...

Posted by Áron

Ha már sehogy sem lehet elaltatni, a legegyszerűbb berakni a hintába. Pár perc és elalszik...

Posted by Anyu

Rájöttem, hogy még nem is csináltunk olyan "igazi" babás képet Áronról, úgyhogy este a masszírozás alatt pótoltuk ezt a hiányosságot...

 

Posted by Anyu

kedd, november 14, 2006

Posted by Áron

Megkaptam az első könyvemet, szépen zörög mikor játszom vele. Rájöttem, hogy egy kézzel nem lehet lapozni, úgyhogy elővettem a jobb kezem is!

Anyu ma visszavitt a doki nénihez, mert a múlt héten nem ettem szinte semmit, és aggódott miattam. Hááát úgy tűnik igaza volt nem híztam semmit múlt hét óta. A doki néni azt mondta, hogy ha nem javul a helyzet jövő hétig, akkor kórházba küld kivizsgálásra.

Posted by Áron

szerda, november 15, 2006

Anyu újra méricskél minden evésnél. Azt hiszi, majd ettől többet eszem...

Ráadásul megpróbálnak mindenféle eszközzel lefejt tejet adni nekem. Persze minden új dologgal csak addig játszom, míg ki nem derül, hogy már megint tej van benne. Nem értem miért nem tudják elfogadni, hogy nem vagyok éhes!!!

Posted by Áron

csütörtök, november 16, 2006

Játék közben anyu a jobb kezembe adta a csörgőt, de így nem fért be a kezem a számba, úgyhogy áttettem a balba. Anyu ennek is nagyon örült. Annyira, hogy a kedvéért este megismételtem mindezt visszafel is.

Délután pedig sikerült kifordulnom oldalra a nagymami kezében, és teljesen egyedül tartanom magam.

Posted by Áron

Ma reggel vegre éhes voltam, így megettem 250g tejecskét. Anyu nagyon örült, aztán meg elkezdett aggódni, hogy nem lesz-e sok. Hát ezeknek semmi sem jó?

Ma kenguruval mentünk sétálni. Na ez így már tetszett! Így rengeteg a látnivaló, nem olyan unalmas mint a babakocsi, vagy a kenguru a lakásban.

Posted by Áron

péntek, november 17, 2006

Ma itthon maradt apa segíteni nekünk. Vett egy Szoptanítot, hogy a lefejt tejet is meg tudjam enni. Ezen kívül vett egy párásítót is, amit csak holnap tudunk kipróbálni, mert egy napig áztatni kell a szűrőjét.

Posted by Áron

szombat, november 18, 2006

Anya egy kicsit elment pihenni addig apa vigyázott rám. Egy ideig elvoltam a járókában. Játszottam minden játékkal, majd elmentünk a pelenkázóra egy kicsit "kikapcsolódni". Itt tornáztunk, játszottunk napocskát, holdacskát. Apa többször megfogatta átlósan a kezemmel a lábam. Ezek egy jó ideig lekötöttek minket. Sokat gagyarásztam és nevetgéltem. A végén már untam egy kicsit, igy visszamentünk a járókába, ami nem igazán tetszett. Apa ekkor a vállára vett és miután másodszorra meghallgattuk az Altatót, elaludtam.

Este kipróbáltuk a párásítót. Fújja rendesen. :)

Lassan kicsik lesznek a 68-as rugijaim. Már végig érnek a lábaim bennük. Kérek újakat!

Az esti fürdtésnél apa játszott egy kicsit velem. Mikor a hátamon feküdtem, akkor a szivacsból csurgatta a vizet a kezemre én meg megpróbáltam megfogni a vízsugarat. De az a fránya vízsugár nem hagyta magát. :)

Anyáék feladták, hogy korán lefektessenek. Este 11-kor még mindig fent kukorékolok. Én még jól bírom, de ők már egyre nehezebben. :)

Posted by Áron

Ma fordultam először az oldalamra. Már nem sok kell és a hátamról a hasamra fordulok.

Posted by Áron

vasárnap, november 19, 2006

Ma egy tök jó új szót is tanítottam anyuéknak. Folyamatosan ismételgettem, hogy tvvvv, nagyon tetszett mindenkinek. Így most mar kibővült a szotáram. Tudom, hogy eőőőő, a leee, eeee es persze, hogy búúú.

Posted by Áron

Ma délelőtt kint voltunk az Óbudai szigeten. Szép időnk volt, sétáltunk egy kicsit. A vége felé már szúrta a hátam a kocsi, így anya felvett a kendőbe. Ott már teljesen jól éreztem magam. Nézegettem a fákat, no meg a gyerekeket a játszótéren.

Áron a kendőben

Mikor hazaértünk találkoztunk a szomszéd nénivel, akitől megkaptam az első virágomat, meg némi csokit es narancsot is.

Posted by Áron

hétfő, november 20, 2006

Reggel sikerült kicseleznem anyut. Mikor a pelust fel akarta hajtani, gyorsan felemeltem a popsimat és így kihúzta alólam az egészet. Jól mulattunk mindketten.

Ma is sokat gyakoroltam a tvvvv hangot. De azért megnyugtattam anyut, hogy tudom meg a búúúú-t is. Sőt, sikerült kombinálnom a kettőt, így tvvvvúú lett belőle. Közben pedig tök jó buborékokat is tudok fújni.

Délben szopi közben hallottam valami furcsa zenét. Gyorsan megálltam és megkérdeztem anyut, hogy mi ez, de azt mondta, hogy csak egy kocsi riasztója. Azért végighallgattam és csak utána folytattam az evést. Biztos ami biztos.

Posted by Áron

kedd, november 21, 2006

Délelőtt voltunk vásárolni és vettünk nekem néhány új rucit. Egy ideig még jó móka volt a boltban, de aztán nagyon meguntam a babakocsit, így anyu kivett, hogy jól megnézhessem magamnak a ruhákat.

Délután pedig jött a meglepi, megint öltözünk... megyünk a doki nénihez. Kint a váróban sok másik babát is láttunk. Mindegyiket jól megfigyeltem, különösen egy szép kékszemű kislányt. Megint el voltak tőlem ájulva. Azt mondták, címlapra való baba vagyok. Újra megmértek, és most már elégedettek voltak a súlyommal, ami most 5,78 kg volt éppen, igaz ebéd után :). Ha már ott voltunk megint megmértek a hosszúságomat is, már 62cm vagyok.Csak tudnám, hogy akkor miért kicsik rám a 68-as rugik...

Este apa tanítgatott hasra fordulni, de a fordítottja még jobban megy.

Az esti maszírozás során lefoglaltam mamit a szövegelésemmel így nem tűnt fel neki, hogy azt mondom, hogy kakilni kell, így a pelenkára sikerült terítenem a dolgot. Miközben anya takarítgatta a popsimat még megajándékoztam a hasamra rakott pelust is egy kis pisivel. :)

Posted by Áron

szerda, november 22, 2006

Ma nagyon tetszett a saját hangom, így egész délután és este sikongattam.

Posted by Áron

csütörtök, november 23, 2006

Ma elmentünk ajándékot venni a nagymaminak. A boltban nagyon tetszett nekem. Anyu kivett a kocsiból, mert melegem volt, így jól körülnézhettem. A sok-sok ember és a csillogó-villogó fények, kirakatok jól lekötöttek, csak az nem volt jó, mikor végeztünk a vásárlással és visszadugtak a ruhámba és a kocsiba, de végül sikerült elaludnom.

Posted by Áron

péntek, november 24, 2006

Irány Szeged

Ismét utazunk, megyünk Szegedre!

Apuék egész délelőtt pakoltak, de azért kiharcoltam, hogy velem is foglalkozzanak. :)

Enni persze nem volt kedvem, mivel a pakolás sokkal érdekesebbnek tűnt, így aztán vártak fél egyig az indulással, míg rendesen megreggelizem.

Az út egész jó volt, Kecskemétig aludtam, de aztán felébredtem és rövid időn belül meguntam a nézelődést, ráadásul nagyon meg is szomjaztam, úgyhogy addig üvöltöttem, míg meg nem álltunk, hogy ehessek. Aztán ugyanezt megismételtük 10 perc múlva, de valahogy még ezután sem tudtam elaludni. Anyuval játszottunk egy kicsit, adott egy játékot, amit sikerült fél perc alatt szétszednem - gyenge egy ördöglakat volt. Végül elálmosodtam, és Szegedtől pár km-re már sikerült is elaludnom.

Nagymamiéknál mindenki nagyon örült nekem. Megkaptam előre a mikulás ajándékot: egy szép body-t és egy kis mikulást. Aztán elég nyűgös lettem, apa összerakta az ágyamat és végre alhattam egy jót.

Délután jókat játszottam, a kacsát szinte látni sem lehetett, olyan gyorsan ütögettem:

Annyit ugrándoztam, rugdalóztam, hogy teljesen kimelegedtem. Anya a rugi helyett rámadott egy napozót. Ebben nagyon jól néztem ki és már nem volt olyan melegem. (Hát igen, itt a nagymamiéknál nagyon meleg van.)

Estére bírkóztam apával. Sikerült is bevinni egy-két balegyenest. :)

Ma sem iskerült korán lefeküdnöm. 11 után tudtak anyáék bedugni az ágyba.

Posted by Áron

szombat, november 25, 2006

Nagymami névnapja

Ma van a nagymami névnapja. Már tegnap csinált egy csomó kaját és szokás szerint még azon gondolkodott, hogy mi mindent süssön még.

Apu nagyon örült mikor megtudta, hogy lesz somlói galuska is. Ahogy láttam, aput más már nem is érdekelte.

Reggel 1/2 9 körül megpróbáltam anyáékat felkelteni. Nyüszögtem egy kicsit és ekkor megszólalt a telefon, amire teljesen felébredtem. Ezután éberen figyeltem nézegettem kifele a kiságyból. Jött Kissnénéni, aki megcsodált, hogy milyen szép vagyok és milyen jól tudok gagyarászni.

Anyáék ettek egy kis friss sajtos rudat, majd elmentünk nagymaminak virágot venni. Elmentünk egy virágházba, ahol anyáék alig tudtak választani a sok virág közül. Végül csak sikerült, majd elmentünk a Tiszaparta sétálni.

Apa itt találkozott az egyik munkatársával. Éva néni megcsodált, hogy milyen szépen alszom.

A Tiszapart után hazamentünk nagymamiékhoz. Már mindenki ott volt és nagyon vártak. Bemutatkoztam mindenkinek. Nagy sikerem volt. Egy ideig elkápráztattam őket, majd kértem egy kis tejecskét mamától.

Volt nagy vendégsereg. Sokat nevettem, így mindenkinél nagy tetszést arattam.

Apa a második adag somlóijából megkínált egy kicsit. Egy csepp tejszínhabot kaptam a szám szélére. Már értem miért van ezért oda apu.

Egész nap jó idő volt, már megint egy bodyra levetkőztetett anyu, de így is melegem volt, annyit ugráltam a játszószőnyegen.

Posted by Áron

vasárnap, november 26, 2006

Az éjszakai szopinál kipróbáltam, hogy végig a fejem mellett tudom-e tartani a kezem. Sikerült, végig kis szabadság szobor voltam. :)

Ma sikerült megfogom a nyelvem, viszont enni valamért nem nagyon szeretek.

Posted by Áron

hétfő, november 27, 2006

Imádom ezeket a tappancsos bébizoknikat:

 

Posted by Anyu

Az esti fürdetés annyira tetszett, hogy megismételtettem apuékkal. Miután az elsővel végeztünk a pelusozás előtt úgy gondoltam, hogy pisilek egyet. Olyan jól sikerült az akcióm, hogy beterítettem mindent, többek közöt magamat is, így anyuék elvittek még egyszer a kádba. Én élveztem és úgy láttam anyuék is jót nevettek azon, ahogy megkönnyebülten sóhajtottam miután végeztem a pisiléssel.

Posted by Áron

Ma reggel sütött a nagymami sok finom kalácsot, amit anyán keresztül én is megkostóltam. Nagyon finomak voltak, főleg a fonott kalács, a túrós lepény, meg a diós csiga ízlett. :)

Ebédre jött egy-két vendég, nekik is ízlettek a sütik, de nekem is nagy sikerem volt.

Aztán ebéd után végre elmentünk sétálni. Az út közepén úgy gondoltam, hogy jobb lenne nekem a babakocsin kívül, így kikéreckedtem a kendőmbe. Ez nagyon jó volt mert mindent szépen szemügyre tudtam venni. Megcsodáltam a fákat, a házakat, meg a járókelőket, majd egy idő után elfáradtam és elaludtam a kendőben.

Posted by Áron

kedd, november 28, 2006

Ma felfedeztem, hogy a kezeimen kívül van még két végtagom. Nem is értettem, hogy apáék miről beszélnek, mikor a lábam került szóba. Most már tudom. Az esti masszírozás alatt sikerült párszor megfogdosnom a bal lábam. Ettől viszont izgatott lettem és elkezdtem rugdalozni, így elveszítettem a lábam. Na nem baj majd még próbálkozom.

Posted by Áron

szerda, november 29, 2006

Hazafele

Hazajöttünk Szegedről. Továbbra sem szeretem az ilyen hosszú utakat. Kecskemétig megint sikerült aludnom, de aztán felébredtem, és hamar meguntam az ülés háttámláját. Egy ideig eljátszottunk egy cumisüveggel, de aztán már az sem tetszett. Anya megpróbált megetetni, mert azt hitte szomjas vagyok, de ettől csak még jobban ordítottam. Azt hiszem itt elronthattam valamit, mert akkor azt mondta, hogy ha a kezében is ordítok, akkor visszatesz az ülésbe, hogy legalább haladjunk. Így is lett, aztán énekelt nekem míg végül Pest határában sikerült újra elaludnom.

Este megint kétszer fürödtünk.Pedig csak alig pár csepp ment a hasamra. Sikerült szinte az egészet hátraküldenem a vállam fölött.

Posted by Áron