Main | Ételeim »

péntek, december 31, 2010

Már délelőtt feldíszítettük a lakást a gyerekekekkel. Kellett mindenhova rakni, a szobájukba is, sőt még Manó házikójába is.

Délután aludtak egy kicsit, rákészülve az esti bulira. Alvás után zenéltünk és elkeztük a bulit. Mind a két gyerek rohangált, táncoltak. Gergőnél ez úgy nyilvánult meg, hogy néhány ugrálás után lefeküdt a földre és hívott, hogy állítsam fel.

Estére hivatalosak voltunk Nóráékhoz vacsira. Gergő persze, ahogy számítani lehetett rá, ahogy leértünk, rögtön elkezdte szajkózni, hogy "Haza, haza". Egy mese DVD-vel sikerült lenyugtatni, de azért egy párszor előjött ez a lemez...

Manónak nagyon tetszett Alesszia, simogatta és játszott neki, fogdosta a kicsi kezeit.

A vacsi után nálunk folytattuk a bulit. Itt már jobban elvoltak a gyerekek, a hazai pálya jobban tetszett Gergőnek is. Mikor feljöttünk, Manó rögtön elment valami játékot keresni a kislánynak.

A gyerekek egész jól bírták az estét. Gergő éjfél előtt 2 perccel aludt el:

Manó pedig ügyesen fennmaradt, várta az esti tüzijátékot, meg a neki vett gyerekpezsgőt. Éjfel után idén is csillagszórós tüzijátékot csináltam nekik az erkélyen, vagy 50db csillagszórót elégettem nekik. Manó ezt még megnézte, majd közölte, hogy ez nagyon szép volt, de most már fáradt és menne lefeküdni. Tejecske után ment is az ágyába.

Posted by Apa

szombat, január 01, 2011

Délelőtt meglátogattuk a Cicus nagymamit és koccintottunk vele. Manónak is vittük a pezsgőjét és Ő is koccintott a felnőttekkel.

Posted by Apa

Ebéd után előkerültek a hűtőből a marcipán malacfejek.

A gyerekeknek nagyon tetszettek a malackák, jól meg is ették őket.

Gergő ezt is, mint minden más sütit, jól megette. Áron is elég sokat evett a malacokból, ahhoz képest, hogy nem nagyon evett mostanában más édességet. Wilsonból is csak egy-két falat marcipánt evett összesen.

Posted by Anyu

vasárnap, január 02, 2011

Manónak nagyon bejött a gyerek pezsgő. Eddig nem nagyon itta a szúrós üdítőket, vízet, de most az egész palack pezsgőt Ő itta meg. Ma délben már el is fogyott.

Posted by Apa

Délelőtt nagyon szépen sütött a nap, így kimentünk a kertbe. Ezt az egész utca hallhatta, mert Gergő nem nagyon akart kijönni velünk, üvöltött, hogy Ő bent akar maradni. Erre a hangzavarra megjelent a szomszéd kislány, Sára is, hogy megvigasztalja Gergőt.

Átjöttek Editék hozzánk és nagy hócsaták kezdőtek. Manó is beszállt a csatába, néha jól megdobálták egymást Edittel.

Szánkóztunk és hintáztunk még egy jót.

Mivel egy kicsit olvadt, így nagyon jól tapadt a hó és jól lehetett hógolyókat gyúrni.

Gergőt is sikerült megbékéltetni, anya ölében hintázott, majd jól elaludt. Úgy látszik még nem pihente ki a szilveszter fáradalmait...

Mivel már levittem a babakocsit és az etetőszéket is pont az erkély ajtóhoz száműztem, mert már nem fértünk el a konyhában, így az etetőszéket vittem ki a teraszra, abba raktuk bele Gergőt. Ott aludt még vagy 2 órát, miután bejöttünk.

 

Posted by Apa

Áron már nagyon szépen rajzolgat.

Posted by Apa

Muki lakása

Mukinak építettek egy lakást és egy kis autót. A lakásban volt nappali kanapéval, TV-vel, asztallal, székkel, hálószoba ággyal és fürdőszoba.

 

 

Muki Brunoval alszik:

 

Gergő beparkolja Koko-t és Wilson-t a garázsukba:

 

Posted by Apa

csütörtök, január 06, 2011

Áron este lefekvés után az ágyában egyfolytában arról magyarázott, hogy neki irósaztal kellene. Nagyon elszánt volt.

Posted by Anyu

péntek, január 07, 2011

Mikor Áronért mentem az oviba, beszaladt a rajzáért és elkezdte nekem mutatni, hogy mit is rajzolt. Tervezett magának egy íróasztalt: "Itt van a számítógép, ez a kamera..." - mesélte.

Egy apuka, aki hallotta mindezt, meg is kérdezte, hogy hány éves is a gyerek? :)

Posted by Apa

szombat, január 08, 2011

Ma délelőtt elmentünk íróasztal vadászatra.

Az első boltban találtunk is rögtön egyet, ami tetszett Áronnak. Mint kiderült Ő arra gondolt, hogy már rögtön haza is tudjuk vinni az esetlegesen kiválasztott asztalt. Erre azért még várnia kell.

A többi boltban Gergő nagyon élt, szaladgált mindenfele és mikor visszért hozzánk, felkiáltott: "Megvagytok!"

Talált egy Micimackós széket:

 

Posted by Apa

Este fürdésnél véletlen fellökött egy kis üveget, ami lesett és kifolyt belőle a víz a földre. Manó erre kimászott és fogta a felmosót és feltörölte a vízet, majd közölte: "Megoldottam a problémát!"

Posted by Apa

vasárnap, január 09, 2011

Reggel miután felébredt és megitta a tejecskéjét, rögtön az volt az első kérdése, hogy mikor lesz neki íróasztala. :)

Tegnap este is, lefekvés előtt arról ötletelt, hogy hogyan kellene átrendezni a szobájukat, hova kellene rakni Gergő ágyt,hogy beférjen az új asztala. Még az ias felmerült benne, hogy ha összepakoljuk a "kacatokat" a hákószobában, akkor oda is beférne Gergő ágya. :)

Posted by Anyu

Áron korábban ébredt, mint Gergő. Mikor már Gergő is ébredezett és szólongatott minket, akkor átment hozzá és segített neki kibújni a hálózsákjából. Igaz a tegnappal ellentétben, ma nem hatotta meg evvel Gergőt, még így is anyát akarta.

Ha ezt tovább tökéletesítjük, akkor mi még belehúzhatunk az alvásba egy kicsit, miután a gyerekek felébredtek. :)

Posted by Apa

szerda, január 12, 2011

 

Posted by Apa

Áron ajándékot hozott ma haza Gergőnek. Az oviban rajzolt neki Brunot, Kokot és Wilsont, valamint egy winchestert kábelekkel, kapcsolóval.

Mikor hazajöttünk, anyával titokban kivették a hengerből, amiben hazahoztuk a rajzokat. Becsomagolták, majd kérte, hogy rakjunk be valami zenét és majd utána elszavalta a "Mit hoztás decembert" és átadta a rajzot Gergőnek.

 

Posted by Anyu

Áron 14,8kg, és 101cm.

Posted by Apa

csütörtök, január 13, 2011

Ma Áron Anyának és nekünk közösen készített ajándékot az oviban. Anyának megrajzolta a chuggingtoni vonatokat, nekünk meg rajzolt egy könyvet, amibe akár rakhatunk újabb lapokat.

Posted by Apa

Ma már levettük a szerpentineket. Áro nem engedte kidobni ezeket, összerakta egy kupacba és először betemette vele Emery-t, majd a kupacot húzva felváltva szaladgáltak Gergővel.

 

 

Posted by Apa

péntek, január 14, 2011

Áron mostanában mikor beérünk az oviba és bemegy a csoport szobába, akkor hatalmasat köszön a gyerekeknek és megnézi, hogy ki van bent és ki nem tette fel a jelét. Aki nem tette fel, azét felrakja.

Az óvónénik meg is jegyezték, hogy már nem olyan halkan köszön, mint korábban, megjött a hangja.

Posted by Apa

péntek, február 11, 2011

Vacsinál Gergő megszerezte az ezüst érmet a két zsömléjéve apa után, míg Áron egy zsemlét evett.

Gergő kis haspók még mindig, néha nem tudjuk, hogy hova rakja azt a sok kaját, azután fürdésnél előkerül a hatalmas golyópocakja.

Posted by Anyu