« Ételeim | Main | Szokásaim »

csütörtök, december 30, 2010

Gergő 2 éves

Ma lett két éves Gergő.

Már szépen beszél, teljesen mondatokban, ragozással. Kész nagyfiú már. Mindenre kiváncsi ("Micsoda ez?"), szépen legozik, ha véletlen valaki a földön van rögtön ráül.

Már a motoros csavarhúzót is profin kezeli. Minap szétszedte Áron régi kis vonatát a motoros csavarhúzóval és össze is rakta egy kis segítséggel. Először még meg kellett mutatni, hogy hogyan kell irány váltani a csavarhúzón, aztán már azt is magától csinálta.

Tudja az összes vonatot a Thomasból és a Chuggingtonból. A kedvence ez a két mesesorozat. Mikor nézi a meséket, akkor folyamatosan kommentálja a történteket.

Pár színt is felismer már.

Továbbra is csak a kutyája a mindene, illetve Karácsony óta a vonatai is bekerültek ebbe e körbe ezeket eteti, fekteti le.

Néha nagyon hisztis, akaratos. Ő a kis diktátor. Mikor hisztizik, akkor jön, hogy "Orrom, orrom", töröljük meg, meg a "szememet is", hogy az orra mellett a szemét is töröljük meg.

Rajzolni még inkább csak firkálgat.

Még mindig tisztaságmániás, állandóan törölgeti a száját kezét evés közben.

Egyre jöbban szeret olvasni, de a történet még annyira nem érdekli, max egy mondat egy képről és még mindig csak a vonatos mesék érdeklik.

Végre kijelenhetjük, hogy végérvényesen leszokott a cicizésről. Karácsony előtt pár nap óta nem kér már este se.

Az altatáshoz még igényli anyát. Úgy alszik el ha anya is mellé fekszik sé folyamatosan fogja a kezét. Néha már sikerült, hogy velem aludt el, de jellemzően anyát akarja esténként.

Egyre jobban eljátszanak Áronnal egyedül.

Ha esetleg véletlen megüti anyát, akkor rögtön közli "Bocsánat anyuci!".

Gergő jobban szeret szerelni, mint kábelezni. Utánnozza Áront.

Még mindig "Haza, haza!" mániás. Ha elmegyünk valahova, akkor vagy rögtön az elején, vagy egy idő után közli, hogy "Haza, haza!". Nem nagyon van el máshol. Mindig be kell vetni valami cselt, hogy maradásra bírjuk.

Eléri a kilincset és az íróasztalt, amit nem ér el, ahhoz odaviszsi a sámlit é megszerzi.

Két évesen a súlya 13,4kg, a hossza 89cm. (bár december elején 91cm-t mértek, igaz akkor fekve...)

Posted by Anyu

Mivel mostanában a Chuggington mese a nagy kedvenc, abból is Wilson mozdony Gergő kedvence, így egy erről mintázott tortát kapott szülinapjára.

A torta és a tüzijáték nagyon tetszett neki.

Kapott egy zuzu kismókust is, ami fel a lá szaladgált a lakásban. Szaladgáltak is utánna. Gergő kiabálta neki: "Hova mész?"

Kapott még egy dömpert, amibe rögtön bele is ült, Manó tologatta körbe a lakásban.

Kapott még egy újabb mozdonyt, Kokót, könyvet és egy kis legot is.

Az ajándékok után jól felvágte Gergő a tortán és már rögtön meg is akarta enni.

Posted by Apa

péntek, december 31, 2010

Már délelőtt feldíszítettük a lakást a gyerekekekkel. Kellett mindenhova rakni, a szobájukba is, sőt még Manó házikójába is.

Délután aludtak egy kicsit, rákészülve az esti bulira. Alvás után zenéltünk és elkeztük a bulit. Mind a két gyerek rohangált, táncoltak. Gergőnél ez úgy nyilvánult meg, hogy néhány ugrálás után lefeküdt a földre és hívott, hogy állítsam fel.

Estére hivatalosak voltunk Nóráékhoz vacsira. Gergő persze, ahogy számítani lehetett rá, ahogy leértünk, rögtön elkezdte szajkózni, hogy "Haza, haza". Egy mese DVD-vel sikerült lenyugtatni, de azért egy párszor előjött ez a lemez...

Manónak nagyon tetszett Alesszia, simogatta és játszott neki, fogdosta a kicsi kezeit.

A vacsi után nálunk folytattuk a bulit. Itt már jobban elvoltak a gyerekek, a hazai pálya jobban tetszett Gergőnek is. Mikor feljöttünk, Manó rögtön elment valami játékot keresni a kislánynak.

A gyerekek egész jól bírták az estét. Gergő éjfél előtt 2 perccel aludt el:

Manó pedig ügyesen fennmaradt, várta az esti tüzijátékot, meg a neki vett gyerekpezsgőt. Éjfel után idén is csillagszórós tüzijátékot csináltam nekik az erkélyen, vagy 50db csillagszórót elégettem nekik. Manó ezt még megnézte, majd közölte, hogy ez nagyon szép volt, de most már fáradt és menne lefeküdni. Tejecske után ment is az ágyába.

Posted by Apa

szombat, január 01, 2011

Délelőtt meglátogattuk a Cicus nagymamit és koccintottunk vele. Manónak is vittük a pezsgőjét és Ő is koccintott a felnőttekkel.

Posted by Apa

Ebéd után előkerültek a hűtőből a marcipán malacfejek.

A gyerekeknek nagyon tetszettek a malackák, jól meg is ették őket.

Gergő ezt is, mint minden más sütit, jól megette. Áron is elég sokat evett a malacokból, ahhoz képest, hogy nem nagyon evett mostanában más édességet. Wilsonból is csak egy-két falat marcipánt evett összesen.

Posted by Anyu

vasárnap, január 02, 2011

Reggeli lazaság:

 

Posted by Apa

Gergő nagyon szeretei az édességet. A karácsonyfán már alig van szaloncukor, mert amit Gergő elért, azt már mind lelegelte.

Délután Áron segített neki leszedni olyan cukrokat, amiket Gergő már nem ért el, illetve a fa közepéből szedte ki Gergőnek a cukorkákat. Gergő mindegyiknél megköszönte Manónak a segítséget.

Mikor elfogyott Gergő szaloncukorja, mindig kiszúrt egy másikat valahol a fán, amit Manó le is vadászott neki.

Wilsont is nagyon szereti, jó sokat meg szokott enni belőle. (Mivel elég méretes volt a torta, így még mára is maradt belőle.:)

Posted by Apa

Délelőtt nagyon szépen sütött a nap, így kimentünk a kertbe. Ezt az egész utca hallhatta, mert Gergő nem nagyon akart kijönni velünk, üvöltött, hogy Ő bent akar maradni. Erre a hangzavarra megjelent a szomszéd kislány, Sára is, hogy megvigasztalja Gergőt.

Átjöttek Editék hozzánk és nagy hócsaták kezdőtek. Manó is beszállt a csatába, néha jól megdobálták egymást Edittel.

Szánkóztunk és hintáztunk még egy jót.

Mivel egy kicsit olvadt, így nagyon jól tapadt a hó és jól lehetett hógolyókat gyúrni.

Gergőt is sikerült megbékéltetni, anya ölében hintázott, majd jól elaludt. Úgy látszik még nem pihente ki a szilveszter fáradalmait...

Mivel már levittem a babakocsit és az etetőszéket is pont az erkély ajtóhoz száműztem, mert már nem fértünk el a konyhában, így az etetőszéket vittem ki a teraszra, abba raktuk bele Gergőt. Ott aludt még vagy 2 órát, miután bejöttünk.

 

Posted by Apa

Gergő szerel

 

Posted by Apa

Muki lakása

Mukinak építettek egy lakást és egy kis autót. A lakásban volt nappali kanapéval, TV-vel, asztallal, székkel, hálószoba ággyal és fürdőszoba.

 

 

Muki Brunoval alszik:

 

Gergő beparkolja Koko-t és Wilson-t a garázsukba:

 

Posted by Apa

csütörtök, január 06, 2011

Gergő új szava: "csavicso" ala paradicsom.

Posted by Anyu

"DVB macinak elvitték a majommézt" - monda ezt Gergő a Micimackóra...

Posted by Anyu

szombat, január 08, 2011

Ma délelőtt elmentünk íróasztal vadászatra.

Az első boltban találtunk is rögtön egyet, ami tetszett Áronnak. Mint kiderült Ő arra gondolt, hogy már rögtön haza is tudjuk vinni az esetlegesen kiválasztott asztalt. Erre azért még várnia kell.

A többi boltban Gergő nagyon élt, szaladgált mindenfele és mikor visszért hozzánk, felkiáltott: "Megvagytok!"

Talált egy Micimackós széket:

 

Posted by Apa

vasárnap, január 09, 2011

Áron korábban ébredt, mint Gergő. Mikor már Gergő is ébredezett és szólongatott minket, akkor átment hozzá és segített neki kibújni a hálózsákjából. Igaz a tegnappal ellentétben, ma nem hatotta meg evvel Gergőt, még így is anyát akarta.

Ha ezt tovább tökéletesítjük, akkor mi még belehúzhatunk az alvásba egy kicsit, miután a gyerekek felébredtek. :)

Posted by Apa

hétfő, január 10, 2011

Gergő, mint minden mást is, a vetközést is egyedül akarja csinálni mostanában.

Eddig a zokniját pl. csak úgy tudta levenni, hogy a sarkánál segítettünk neki. Ezzel ellentétben ma magától vette le a térd zokniját, sőt a nadrágját is. A body-nál kellett egy kis segítség.

Posted by Apa

szerda, január 12, 2011

 

Posted by Apa

csütörtök, január 13, 2011

Ma már levettük a szerpentineket. Áro nem engedte kidobni ezeket, összerakta egy kupacba és először betemette vele Emery-t, majd a kupacot húzva felváltva szaladgáltak Gergővel.

 

 

Posted by Apa

hétfő, január 17, 2011

"Bujokó"

Gergő nagyon anyás lett, mióta nem szopizik. Mikor hozzá akar bújni, akkor megy anyához és mondogatja, hogy "bujokó".

Posted by Anyu

csütörtök, január 27, 2011

Gergő 17. foga

Az esti fogmosás során anya megpillantotta Gergő 17. fogának 3 csücskét.

Posted by Apa

péntek, február 11, 2011

Vacsinál Gergő megszerezte az ezüst érmet a két zsömléjéve apa után, míg Áron egy zsemlét evett.

Gergő kis haspók még mindig, néha nem tudjuk, hogy hova rakja azt a sok kaját, azután fürdésnél előkerül a hatalmas golyópocakja.

Posted by Anyu