« 2010 június | Main | 2010 április »

szombat, május 01, 2010

Hétvégére lementünk Szegedre. Délelőtt kimentünk a majálisra a Ligetbe. Ott aztán volt sok játék, pavilon.

Első körben egy műanyag kisházat és csúzdát támadtak meg a gyerekek a fűben. Mind a ketten szaladgáltak össze-vissza, csúszkáltak, ki-be járkáltak a kisházban. Áronra rá se lehettet ismerni. Nem zavartatta magát, ment, mászott mindenfele. Egyszer el is tünt egy pillantra. Nézelődtem és sehol nem láttam. Hát ilyet a Manó nem szokott csinálni... Egy kicsit később előkerült, épp a kisházban volt és csúszott lefele a csúzdán.

Áron mikor el akart menni egy másik házikóhoz, azért elkéredzkedett anyától. Nagyon kis rendes.

A kisházak után megtaláltuk a pörgő-forgókat. Egyikre fel is kéredzkedett Áron. Majd megláttuk a hullámvasutat, amit mindenképp ki akart próbálni a Manó. Anyával együtt hullámoztak is egyet.

Délután kimentünk a tanyára, amit Manó végig aludt. Gergő jól érezte magát, a nagy fűben szaladgált, kergette a vau-vau-t. Nagyon tetszett neki a kisszék, amin a nagypapival játszadozott.

Posted by Apa

vasárnap, május 02, 2010

Délelőtt kint voltunk a temetőbe, meg meglátogattuk Icukát. Icukáknál ismét nagy kedvenc volt a vau-vau. Avval játszottak gyerekek, meg üldögéltek a bejártai lpécsőn.

Gergő mostanában nagyon élvezi az ilyen helyeket, ahol jól le tud ülni. Felkéredzkedik a kiszékekre, meg már szeret odaülni velünk a nagy székekre.

Ebéd után adtak a gyerekek a nagymaminak és anyának is virágokat.

Hazafele végig aludtak a kocsiban, majd meglátogattuk a Cicus nagymamit is.

Posted by Anyu

hétfő, május 03, 2010

Gergőnek valamiért nagyon tetszik a hálóban lévő pici sámli. Sokszor keressük a lakásban és a hálóban találjuk meg, ahogy szépen ott üldögél a sámli tetején.

Posted by Apa

kedd, május 04, 2010

Gergőnek reggelente mutogatjuk, hogy nem véletlen van kivéve a kiságyából két rács, azon lyukon keresztül szépen ki lehet mászni. Mikor sikerül neki, akkor nagyon örül az új módinak, ahogy elhagyhatja az ágyát.

Posted by Apa

Gergő nagy turó rudi rajongó. Megfogja akezünket, kiirányit minket a konyhába, megáll a hűtő előtt. Hümmög, hogy vegyük fel, kinyitja az ajtót és nagy örömködéssel kiveszi a rudit a hűtőből. van amikor kettőt is megeszik a kis pókhasú.

Posted by Apa

szerda, május 05, 2010

Gergő mostanában elég nehezen alszik el. Biiztos rosszul csinálunk valamit, rosszra szoktattuk.

leginkább csak anyával, anyának a hasán tud elaludni a mi ágyunkban. Most épp azon gondolkodunk, hogy Gergő is megérett egy új, nagy ágyra. Azon ha elaludt, akkor nem kellene átcipelni a saját ágyába és hátha ott jobban tudna aludni, mint a kiságyában.

Posted by Apa

Mostanában már Gergő is inkább a nagy széken ülve szeretne enni, mint Áron és a nagyok. Mutogat a székre, hogy őt ode tegyük fel, ő ott enné meg a turó rudiját.

Posted by Apa

csütörtök, május 06, 2010

Gergő már nagyon ügyes, mindent megért, amint mondunk neki. Odahozza azt, amire megkérjük, elmutogatja, hogy mit szeretne, hova szeretne felülni, mi mit csináljunk...

Posted by Apa

szombat, május 08, 2010

Gergő szótára bővült a cici, a hamm és anya után, már az apa-t is mondogatja.

Posted by Apa

vasárnap, május 09, 2010

Ebéd után megemelítettem, hogy nem lenne rossz egy kis csoki. Nem is figyeltem, hogy mit csinálnak a gyereke és anya, csak üldögéltem a fotelban, mikor megjelent a két Kópé egy-egy batyuval a kezükben. A gyerekek ezzel köszöntöttek fel a szülinapomon. A kis lurkók olyan ügyesen, aranyosan hozták és adták át az ajándékot. gergő kifele menet apa-apa kiáltással közelített felém. :)

Persze Áron rögtön megtámadott, hogy a csomagban lévő csokiből ő is kér.

Anya elmondása szerint most nagyon ügyes volt Manó, mert nem árulta, hoyg vettek nekem ajándékot, egészen az átadásig kibirta ezt.

Posted by Apa

Délután anya muffint sütött nekünk. Gergő megevett vagy három darabot. Most már Áron se hagyta ezt szó nélkül, úgy látszik ő is megszerette ezt a sütit, mert ő is evett egy párat.

Posted by Apa

hétfő, május 10, 2010

Áron 13,7kg.

Posted by Anyu

kedd, május 11, 2010

Anyák napja az oviban

Az oviban ma tartották az anyák napját, mert egy kicsit megcsúsztak a gyerekek az jándékok készítésével.

Mivel a "hivatalos" anyák napja környékén Áron beteg volt, így azt gondoltuk, hogy ismét lemaradtunk valamiről az oviban, de most erről kivételesen nem.

Áronnak volt egy kis ideje, hogy megtanulj a verset és ajándékot is csináljon anyának.

Ma délután ahogy érkeztek az anyukák, egyessével leültették őket és a csemeték verseltek, énekeltek neki, majd átadták az ajándékokat.

Áron először még be akarta fejezni a rajzát, mikor odaértünk, de az ovónénik ráhatására elindult virágokat választani anyának és a nagymamiknak. Majd anyának át is adta a virágot és elsuttogta a verset és az éneket. Még ha közvetlen közel kameráztam volna, akkor se biztos, hogy meg tudtam volna örökíteni a mondandóját, olyan hangos volt. :)

Posted by Apa

Gergő ma lekoccolta a noziját a padlón, vagy a sarokülő szélén, mikor leesett onnan. Most egy kicsit be van dagadva a pici orrocskája.

Posted by Apa

péntek, május 14, 2010

Gergő ma kimászott a fürdőkádból. Annyira felmérgelte magát, hogy egyedül sikerült ezt neki megoldania.

Posted by Apa

kedd, május 18, 2010

Áron mostanában fogja magát éjszaka és átjön hozzánk az ágyunka aludni. Hozza magával az itatóját az éppen aktuális játékát és a nyusziját, majd ezeket szépen elhelyezve alszik közöttünk.

Posted by Apa

Gergő ma már egyedül felmászott az ágyra.

Posted by Apa

szerda, május 19, 2010

Áron kedvenc étele lett a frankfurti leves. Nagyon megszerette a kelkáposztát.

Posted by Apa

Áron ma ebédnél kinézte az óvónéni szájából az ebédjét. Állítólag nem szólt semmit, hogy nem ízlene neki a sajátja, csak nézte, ahogy az óvónéni eszi az otthonról hozott ebédjét és minden egyes falatnál Ő is nyelt egyet. Erre megsajnálta az óvónő és adott neki.

Posted by Apa

hétfő, május 24, 2010

Gergő 15. foga

Gergőnek megvan a 15. foga, a jobb alsó 3-as.

Posted by Anyu

kedd, május 25, 2010

Gergő egyre többet kommunikál. A nemet már nagyon jól tudja :), valamint a hétvégén már az apucikát is teljesen érthetően mondogatta.

Posted by Apa

szerda, május 26, 2010

Gergő szeret segíteni nekünk, örömmel hozza-viszi reggelente Áronnak a cumisüvegét.

Posted by Apa

csütörtök, május 27, 2010

Ma délután gyerek buli volt nálunk- Átjöttek játszani a szomszéd csajok.

Áron folyamatosan ölegette őket.

Posted by Apa

péntek, május 28, 2010

Gergő nem nagyon szeret cipő nélkül a füvön járkálni. Persze ha van valami ami leköti a figyelmét, akkor úgy is fut-szalad.

Posted by Apa

Áron mostanában egyre többször énekelget, vagy valamilyen verset szaval itthon.

Ma is ügyesen elmondta az óvónőjének esküvőjére tanult versikét.

Posted by Apa

vasárnap, május 30, 2010

Gergő ellestá Árontól, hogy hogyan kell a mosdónál kezet mosni. Már Ő is felmászik a sámlira, hogy megt tudja mosni a kezet. Igaz még a vízsugarat nem éri el, de nagyon lelkes.

Posted by Apa

Anye este egy jó dolgot találki a gyerekeknek. Körberajzolta Áront egy csomagolópapíron és azt színezhették a gyerekek.

Posted by Apa

Gergő se lóg ki a sorból acsaládban, Ő is szereti az after eight mentolos csokit.

Ma gyereknap alkalmából Gergőnek is adtunk egy kis csokoládét. Első körben a mentolossal próbálkoztuk és nagyon ízlett neki. Majd evett egy kevés kinder tojást is. Mikor elfogyott, akkor vitte a kis tálkát a konyhába és kérte a következő tojást. :)

Posted by Gergő