« 2008 január | Main | 2007 november »

szombat, december 01, 2007

Délelőtt elindultunk sétálni. Akkor jutott eszünkbe, hogy babakocsit persze nem hoztunk. Nem baj, elindultunk gyalog, Áron már nagyfiú, majd sétál. Persze. Ahogy azt Móricka elképzeli. Amilyen kis okos, tudja, hogy ha nincs babakocsi, akkor nem tudjuk azt mondani, hogy ha elfáradt akkor beleültetjük, így teljes lelki nyugalommal már egy lépés után közölte, hogy ő bizony nem megy tovább...

Posted by Anyu

Ebédre vendégek jöttek, nagymami és nagypapi névnapját ünnepelni. Áron egy csomó mindent megevett, majd miután azt hittük jóllakott, megevett még egy csomó nokedlit magában, majd kiszúrta Apa kezében a somlóit. Természetesen abból is kért, meg közben egyszer-kétszer visszatért hozzám egy kanál nokedliért.

Nagyon jókat játszott, élvezte, hogy ennyi ember van. Alvásról persze hallani sem akart, nagyon haragudott, hogy miért kell neki elmenni aludni, amikor vendégek vannak.

Késő délután átjött a Kiss család is. Áron kapott tőlük egy csomó-csomó autót. Marcival odaálltak a dohányzóaztalhoz és ott autóztak egymás mellett.

Sajnos Áron egy kicsit irígy korszakában van, így valahányszor Marci elvett egy autót az asztalról Áron visított. Marcinak ez nem igazán tetszett, párszor meg is ijedt szegény a kis hangoskodótól, és csak Mirtill tudta megnyugtatni. Később Marci álldogált egy szék mellett. Áron odament, megkerülte a széket, elmosolyodott, majd átölelte Marcit. Olyan lendülettel, ami engem is felborított már sokszor, amikor épp guggoltam. Marci sem igaztán bírta megtartani, ráadásul eléggé meglepődhetett a dolgon, így hátrált egy-két lépést, végül, Apa elkapta őket.

Posted by Anyu

vasárnap, december 02, 2007

Délelőtt kimentünk a karácsonyi vásárba Szegeden. Hiába mutogattunk neki mindenfélét, nem tetszett neki semmi, csak egy tologatható kutya. Azt viszont nem lehetett tőle elvenni. Sőt, azért is visított, ha valaki segíteni akart neki a tologatásban, pedig nem igazán ment egyedül a macskakövön. Otthon viszont már nagyon profi módon tologatta.

Posted by Anyu

Délután hazautaztunk és még elugrottunk az Ericssonos Mikulás ünnepségre.

Sajnos épp lekéstük a Mikulást, Manóka pedig nem volt formában, szinte semmi nem tetszett neki, csak egy tologatható katica, meg egy kalapácsos játék, meg néhány építő kocka.

A katicát végig magával vitte minden játékhoz, a végén pedig alig lehetett tőle elvenni, amikor indulni akartunk. Próbáltuk becserélni a mikuláscsomagra, de az nem tetszett neki. Szerencsére apa belenézett a csomagba, és talált benne egy egeret. Manó szó nélkül elvette és már nyújtotta is a katicát...

Posted by Anyu

hétfő, december 03, 2007

Ismét mászik!

Fenn volt a lábam az asztalon, Manó meg többször is átmászott alatta négykézláb. Mostanában ezt nem volt hajlandó, de úgy tunik tegnap látta, hogy más gyerek is milyen szívesen mászik, még a nagyobbak is.

Posted by Anyu

Ezt a szép tornyot én építettem!!!

 

Posted by Áron

kedd, december 04, 2007

Reggel eldugta a kulcsot, nagymami pedig fél órát kereste amikor indultunk sétálni, végül az akvárium és a polc közé rejtve találta meg a kisautók között.

Posted by Anyu

Apa, én is nézni akarom mit csinálsz!

 

 

Posted by Áron

Odébbtoltuk az ágyat, hogy be lehessen csukni a szoba ajtaját. Gondoltuk jó lesz, mert így legalább Manócska nem fér majd a számítógéphez. Két másodperc sem telt bele, hasra vágta magát, és bekúszott az ágy alatt...

 

Posted by Anyu

Elesett és picit beütötte a fejét a küszöbbe. Kérdeztem tőle: "Hol fáj, hol ütötted meg?". Erre odavitt a küszöbhöz és rámutatott, hogy ott...

Posted by Anyu

szerda, december 05, 2007

 

Mi van? Csak így érem el...

 

Posted by Anyu

Itt a Mikulas!

Manót felöltöztettük Mikulásnak (a sapka kivételével, mert azt sehogy nem bírtuk a fején tartani) és kapott egy zsákot minden féle finomsággal: szaloncukorpapírba csomagolt kölesgolyóval és túrórudival. Nagyon lelkes lett tőlük, a túrórudit egyből hozta hozzám, hogy együk meg. És persze ragaszkodott a "ká"-hoz, azaz a csokihoz is. Kibontottunk egy "szaloncukrot" is, az is nagyon tetszett neki.

Utána szaladgált egy kicsit a szobában, majd az egyik kanyarban észrevette, hogy megjött a Mikulás és tett egy csomó mindent az erkélyajtóba. Boldogan vitte az asztalhoz a csokimikulásokat és sorbarakta oket. A legtöbb dolgot persze most is inkább Katának vitte.. :) Egy idő után megunta, hogy egyedül "cipekedik", akkor besegítettünk neki. Leginkább a nápolyi tetszett neki, azt is felismerte s vitte a nagymamihoz, mert tőle szokta kapni. Egy kicsit evett is belőle, de nem sokat, mert már eléggé tele volt. Később azért egy óvatlan pillantaban elmart egyet még a tálkából és boldogan megette egyedül.

Posted by Anyu

csütörtök, december 06, 2007

Ma vagyopk 16 hónapos!

Súlyt és magasságot most nem tudok mondani, mert Anyu nem vitt el a dokinénihez, mondván, most már úgyis rendesen eszem.

Visznt kibújt egy újabb fogam ez most a bal alsó 3-as, így már összesen 15 van belőlük.

Posted by Áron

Nekem is lehet babzsák fotelem. Még akkor is, ha szerintetek ez csak egy puff.

Nagy munkában vagyok:

Sikerült!

 

Posted by Áron

Voltunk tornán. Manónak egy kicsit hangos volt, végig bújt hozzám. A végén amikor csak pár gyerek volt, már jól érezte magát. Kinézett magának egy épp járni tanuló kislányt, odament hozzá és átölelte. Most már résen voltam és elkaptam őket mielőtt elestek volna. Kicsit később pedig odaszorította szegényt a radiátorhoz és odabújt hozzá. A kislány elég jól tűrte, (nem hiába második gyerek, jól bírja a gyűrődést) csak látszott rajta, hogy nem tudja hova tenni a dolgot.

Posted by Anyu

péntek, december 07, 2007

Újabb foggal lettem gazdagabb.

Az utolsó szemfogam (jobb alsó 3-as) is kibújt, így már összesen 16 fogam van! 16 hónaposan azt hiszem ez nem rossz teljesítmány...

Posted by Áron

Mondja, hogy "tess", azaz tessék, amikor odaad valamit. Meg olyankor is, ha azt szeretné, hogy mi adjunk neki valamit.

Posted by Anyu

Ma véletlenül meglátta a babakocsiban a makkot, amit még ősszel gyűjtöttünk. Rámutatott és mondta, hogy "ma", pedig azóta nem látott olyat.

Posted by Anyu

Imád a nagymamival főzni. Ma töltött paprikát csináltak. Áron ült az etetőszékben, és nézte, mi történik. Amikor pedig a nagymami megmutatta neki a befűszerezett husit, Manóka mondogatni kezdte, hogy "nyam-nyam".

Posted by Anyu

szombat, december 08, 2007

Délben mikor éhes lett, mondta, hogy "nyam-nyam" és ment ki a konyhába. Nagymami mondta neki, hogy először egy kicsit fel kéne porszívózni az előszobában. Azt tisztes távolból figyelte, majd miután nagymami végzett, és mondta, hogy akkor mehetnek enni, ismét nagy nyam-nyam-ozások közepette elindult a konyha fele.

Este pedig amikor a könyvben láttuk az almát, mutatott a szájára, hogy olyat evett délben.

Posted by Anyu

A Media Marktban húzta a földön az egerét. Amikor pedig az véletlenül fejtetőre fordult, akkor lehajolt, visza igazította a talpára, majd ment tovább.

Posted by Anyu

vasárnap, december 09, 2007

Egész nap vásároltunk. Végigjártuk a Vörösmarty teret. Láttuk az igazi Mikulást is. Manóka végül elaludt és még arra sem ébredt fel, hogy betettük a kocsiba és átmentünk egy bevásárlóközpontba. Ott azért már felébredt, és jelezte, hogy azért enne is. Szerencsére találtunk egy etetoszéket az éttermeknél, és még nagyobb szerencse, hogy manónak is tetszett. megette a brokkoliját és jól eljátszott benne míg mi is megettük az ebédünket. Aztán egész délután fenn volt, nem volt hajlandó aludni. Ehhez képest nagyon jól bírta a vásárlást egy csomót mászkált, nevetgélt, pedig 7-re értünk haza. Ma is talált egy kislányt, aki megtetszett neki. Át is ölelte mielőtt észrevettük volna mire készül. A kislány egy kicsit meglepődött, de végül kiderült, hogy ő is ilyen barátkozós fajta. Meg is mutogatta Áronnak a hajcsattját, majd ő is vizsgálgatni kezdte Áront. Leginkább a nadrágcsattja tetszett neki, el is kezdte húzni, ami viszont már Áronnak lett sok, így inkább elköszöntünk.

Posted by Anyu

 

Posted by Anyu

Imád beülni a dobozába és ott játszani...

Posted by Anyu

hétfő, december 10, 2007

Mostanában inkább este eszik. Napközben alig valamit, este viszont mindenki vacsoráját végigkóstolja és ha tetszik neki, meg is eszi. :) Főleg a nagymami banánturmixának szokott sikere lenni. Ma megette a felét, pedig már előtte is úgy tűnt, hogy teljesen tele van.

Lett is egy kis pocakja...

Posted by Anyu

pici huncut manó...

 

Posted by Anyu

Még mindig imádok a kulccsal játszani:

 

 

Posted by Áron

kedd, december 11, 2007

Mostanában már nem kiskádban fürdünk esténként, hanem zuhanyozunk a nagykádban. Eleinte még minden fürdés előtt húzott a kiskádjához, hogy vigyük, de pár nap után arról is leszokott és már ez a természetes neki.

Posted by Anyu

Kukucs!

 

Ma nagyon nyűgös volt. Épp a szennyestartó mellett álltunk, amikor megint elkezdett nyüszögni és felkapaszkodni a nadrágomon. Mondtam neki, hogy ha nem hagyja abba, berakom a szennyestartóba. Erre egyből abbahagyta, majd emelte a kezét, hogy tegyem már...

 

 

Posted by Anyu

szerda, december 12, 2007

Reggel be akartam rakni egy csomag papírzsepit a táskámba. Mivel Manóka két csomag zsepivel játszott tegnap este, kérdeztem tőle, hogy hova tette, mert szeretném elvinni. Erre szó nélkül elvonult a szobájába. Mivel nagymami úgy emlékezett, hogy a nagyszobában látta őket utoljára, én meg odamentem, hogy megnézzem ott. Persze nem találtam meg, de amikor visszaértem a táskámhoz, láttam, hogy Áron ott guggol előtte és pakolja bele a zsepiket!

Posted by Anyu

Mondja, hogy ééje (azaz egér), szék, tiszta, kösz.

Posted by Anyu

csütörtök, december 13, 2007

Szólt, hogy üljünk a bilire, és tele is rakta mindenféle büdi dologgal!

Posted by Anyu

péntek, december 14, 2007

Ma kipróbáltuk az Iciri-piciri táncházat. Addig jól is ment a dolog, míg el nem kezdődött a foglalkozás. Manókának nagyon tetszettek a gyerekek, barátságos volt, mindent megnézett. Viszont amint elkezdődött a zene, Áron felkapaszkodott rám, szorosan hozzám bújt és képtelenség volt lerakni. Onnan figyelt mindent, de nem volt hajlandó részt venni a dolgokban. Először még az sem tetszett neki, amikor leültünk a földre mondókázni, de mivel az ölemben ülhetett, egy idő után belenyugodott. Annyira, hogy a mondókázás után egy táncot hajlandó volt kipróbálni. Sőt, a végén még tetszett is neki, ahogy előre hátra kellett menni, meg főként, ahogy magam felé fordítgattam.

Posted by Anyu

Mindig mindennek a helyen kell lennie. A sótartó tetejének, a poháron a fedélnek, a távirányítónak, telefonnak... Nagymaminak ma is fel kellett kelnie, mert Manóka addig nem nyugodott, míg a telefonját ki nem vette a táskájából és a helyére nem rakta a szobában. De így legalább fel tudja venni, ha csörög. Mondta is, hogy csak az a baj, hogy néha a Manó sem veszi észre. :)

Posted by Anyu

Mai kedvenc játéka:

 

Egész nap hurcolászta magával, nyitogatta, visszacsukta, ivott ill. töltött belőle.

 

 

Posted by Anyu

szombat, december 15, 2007

Manó főz. Kis pohárban kulcsot és cérnát. Kevergeti a kanállal, időnként vizet önt hozzá, megkóstolja.

 

 

Posted by Anyu

 

Posted by Anyu

A hűtőajtón dörömbölve követelt még egy Kinder Pinguint a nagymamitól, de nem kapott többet.

Posted by Anyu

Este a Csillag születik adásában nagyon tetszett neki a kisfiú (Bíró Gergely) éneke. Megfogta a nagymami kezét, behúzta a szobába, és mutatta neki a tv-t, majd ő is nézte és táncikált közben. Bezzeg utána az enyhén hamisan éneklő lánynál felkapta a távirányítót és próbált elkapcsolni....

Posted by Anyu

vasárnap, december 16, 2007

Reggel kávét főzött nekem. Tejet öntött a bögrébe (a kiürült narancslés dobozból), megkavargatta, majd egy nagyobb szájú flakonból kiskanállal kávét is tett bele. Ezt is megkavarta, megkóstolta és még tett bele kávét meg tejet... Persze közben mindig visszazárta a kupakokat.

Olyan meggyőző volt, hogy megengedtem, hogy segítsen a kávém elkészítésében is. Egyedül tehette a kávét a tejbe. Bele is tette. Egy szem sem ment mellé. Bele visznot rengeteg. A szokásos fél mokkáskanálnyi helyett egy púpozott kanállal kaptam. Olyan arckifejezéssel, hogy "Igyál Anya!"

Posted by Anyu

Este nagyon jókedvű volt, így elhatároztuk, hogy kihasználjuk az alkalmat és ismét megnyírjuk, hogy Karácsonyra szép legyen. Mondtuk is neki, hogy milyen szép lesz majd, amit ő is ismételgetett, majd csodák csodája egy szava sem volt a nyírás ellen, végig szépen tartotta a fejét. Utána hajat is mostunk, majd míg törültem, mutogatott a hajszárítóra, hogy szárítsam is meg. Nagyon büszke volt magára, hogy hajat száríthat.

Posted by Anyu

kedd, december 18, 2007

kokoa

Ma este csináltam egy kis kakaót. Persze Manónak végig kellett nézni, ahogy csináltam, majd végre ivott is a kakóból.

El is keresztelte "kokoa"-nak.

Posted by Apa

szerda, december 19, 2007

Valami apróságot bügyürgetett a kezében, én meg megkérdeztem, hogy már megint mi a fene van nála. Erre odamutatta nekem és mondta, hogy "fe".

Posted by Anyu

csütörtök, december 20, 2007

Ma ismét eljutottunk a játszótérre. Egy rövid ideig jól érezte magát. Nézte, hogy mit csinál a másik két baba és kavicsokat gyűjtött. Próbáltam neki mutogatni a havat, de az nem érdekelte, csak a kavicsok. Hiába volt nagyon hideg, a kesztűjét le kellett venni, mert nem tudott tőlük rendesen kavicsozni. Kavicsozás után beült a hintába. Ott jól elvolt, míg egyszer csak el nem kezdett üvölteni. Hiába csináltam vele akármit, abba sem hagyta míg lenn a kapu előtt el nem aludt...

Posted by Anyu

péntek, december 21, 2007

Megvettük a karácsonyfát. Hely hiányában felkötöttük a helyére a nappaliban. Manónak nagyon tetszett a művelet. Egyfolytában a lábunk alatt volt, mindent meg kellett néznie. Később pedig mutogatott rá és mondogatta, hogy "fa".

Posted by Anyu

szombat, december 22, 2007

Délután kicsit nyűgös volt és szokás szerint a lábamba kapaszkodva üvöltött. Mondtam neki, hogy ilyenkor nagyon csúnya, de ez nem hatotta meg. Ekkor felvettem a fényképezőgépet, hogy megörökítsem. Mire az első fotó elkészült, már félig abbahagyta az üvöltést.

kb. 20 másodperc múlva pedig már csak csúnyán nézett...

 

Posted by Anyu

Megtanulta becsatolni az övet az etetőszékén.

 

Posted by Anyu

Ma is nagy figyelemmel nézte Bíró Gergelyt a tévében. Táncolni nem tudott, mert nem olyat énekelt, de végig nagyon figyelt. Utána megkérdeztük tőle, hogy tetszett-e neki, amire csak annyit mondott, hogy "szép"...

Posted by Anyu

Nagymami mondta neki este, hogy akkor most, hogy megitta a turmixot, mehet lefeküdni. Erre Manócsak közölte, hogy "Men! Cicizel!" (azaz "Nem! Cicizek!")

Posted by Anyu

vasárnap, december 23, 2007

A mi kis hősünk...

Délután porszívóztam. Egyszer csak megjelent Manócska a nagymami kezét fogva. Mivel imádja a porszívókat és nagyon kíváncsi volt, hogy mi történik, de nem mert egyedül a porszívó közelébe jönni.

Végül sikerült annyira megbarátkoznia vele, hogy meg is simogatta a csövét, de amint a nagymami visszament a konyhába, inkább kihátrált az előszobába és nekivettette a hátát a szekrénynek. Így is maradt míg ki nem porszívóztam.

 

Posted by Anyu

hétfő, december 24, 2007

Elvágta a kezét. Valószínuleg csomagolópapírral. Ez nem zavarta, vígan fogdosott vele, szépen mindent összevérezett. Amikor viszont észrevettük, és megpróbáltuk leszorítani egy zsepivel, akkor hirtelen minden baja lett. Addig rángatta a kezét, míg mégjobban lejött róla a bőr. Ekkor nem maradt más, kapott egy ici-pici sebtapaszt. Ekkor kezdődött csak az igazi ordítás. Mintha nyúzták volna. Keserves arccal mutatta nekünk az ujját, tépte a sebtapaszt.

Ezután elmentünk sétálni és kesztyut húztunk a kezére. A séta alatt elfeledkezett a dologról, és már azután sem zavarta, hogy hazaértünk.

 

 

Posted by Anyu

A délutáni alvás alatt feldíszítettük a fát, így mikor felébredt, már nem mehetett be a szobába. Ez persze nem tetszett neki, de szerencsére sokat aludt, így már csak az ő öltöztetése maradt hátra. Ezután mindannyian bementünk, hogy meghallgassuk a karácsonyi énekeket. Manócska először felkéredzkedett, majd amint meglátta az ajándékokat, letúrta magát a földre és megragadta az első ajándékot amit talált. Monduk, hogy az a nagymamié, erre odaadta neki. A következő a Balázsé volt, de ezután már nem lőtt mellé, mindig sikerült a sajátjait kiszúrnia, még akkor is, ha ehhez át kellett gázolnia a többi csomagon. (Csak egyszer tévedett később, de akkor sem sokat, mert akkor Apa legoját szúrta ki magának.)

Az elso csomagja egy "lego" tuzoltóautó volt.

Ez nagyon tetszett neki, (főleg a tűzcsap, amiből nagyon jól lehet öntögetni, pl. a tűzoltó fejére) jól eljátszott vele. Így mi ismét megpróbáltuk meghallgatni a dalokat és énekelni egy kicsit. Nem értette, ez miért jó nekünk, és nem is igen akart odajönni hozzánk, inkább játszott. A puszikat azért nagy kegyesen elfogadta. Mire ezekkel végeztünk, úgy döntött eléggé megnézte az ajándékát és ismét vadászni indult. Tévedhetetlen magabiztossággal rátalált a következő ajándékára, a főzőkészletre.

Ez is nagyon tetszett neki. Ezzel is játszott egy kicsit, majd mikor megunta, ismét a fához indult. Kapott még szerszámos ládát, halacskát, dömpert, mágneses rajztáblát. Most minden ajándékot eltaláltunk. Mindennek örült, nem jártunk úgy mint a szülinapján.

Közben azért megéhezett, így nagyon örült, amikor kimentünk a konyhába vacsizni. Nagyon tetszett neki az aszal is, foleg a gyertya. Le nem vette róla a szemét egy darabig. A vacsi is nagyon ízlett neki, bár a kedvenc krumplisalátámat kiköpte, azért a krumlipüréért és a husiért nagyon hálás volt a nagymaminak. Utána még evett egy kis beiglit is, majd amikor meglátta nálunk a szaloncukrot, azt is kért.

Késobb rájöttünk, hogy a játék babakocsiját nem csomagoltuk be, de azért odaadtuk. Nagyon boldog lett tole, alig várta, hogy kinyissam, fel-alá tologatta a folyosón.

A fürdésnél pedig kipróbálhattuk végre a halacskát is. A vízben már nem volt olyan szörnyű hangja mint szárazon így már Manó sem félt tőle, sőt nagyon tetszett neki. Miután pedig Manócska kijátszotta magát és elment lefeküdni, Balázs is bevette magát a fürdőszobába és jót játszott vele.

Posted by Anyu

kedd, december 25, 2007

A reggelt az új babakocsij tologatásával kezdte. Nagyon ügyesen megy vele. Felemeli a küszöbnél az első kereket, majd a hátsót is, úgy tolja át. Beleültette a kutyáját, majd a többi plüssállatot, meg az egerét és az egyik kocsiját is...

 

Posted by Anyu

Ezután megkezdtük a szokásos karácsonyi rohangálásunkat Szeged és Pest között.

Egyre értünk Icukáékhoz, Manócska pedig már nagyon éhes volt. Kapott egy kis levest, miközben mindenki rá várt, mivel itt először fát szokás bontani. A leves után mindenkinek oddadta az ajándékát, bár közben a szaloncukros tálat is sikerült félig kipakolnia, majd az ő ajándékát is kibontottuk. Kapott egy helyes könyvet és egy kisautót, majd egy pólót és egy kamiont is. A kamionból leginkább a pótkocsi tetszett neki, azt szorongatta és próbálta tolni is, ami persze az eleje nélkül nem igazán ment neki.

Ezután megebédeltünk, Áron ismét végigette az étlapot, majd kisétáltunk a temetőbe. Áron nagyon lelkes lett, ahogy meglátta a babakocsit, már ült is bele. A temetőben kivettük és sétáltunk egy nagyot a hóban. Manócska nagyon élvezte, ahogy ropog a hó a lába alatt. Persze aludni egy percet sem sikerült neki, pedig nagyon fáradt volt és nyűgös. Így amikor visszaértünk Icukáékhoz, megpróbáltam lefektetni, de meglátta, hogy kinn esznek, elkedett "nyam-nyam-ozni". Mondtam neki, hogy amíg ordít, addig én biztos vagyok benne, hogy fáradt és nem kelhet fel. Erre egy perc alatt abbahgyta az ordítást és ismét közölte, hogy nyam-nyam. Nem tehettem mást, kivittem enni. Evés után még játszott egy kicsit, majd egyszer csak mutogatni kezdett az ajtó felé. Megkérdeztük, hogy menni akar-e, amire elkezdett pápázni.

Hazafele aludt pár percet az autóban, de sajnos felébredt amint hazaértünk. Meglepo módon így is jól érezte magát, egészen este 10-ig.

Áron megkapta az ajándékát a nagymamiéktól is, egy szép kis kocsit tele "legoval". Áronnak nagyon tetszett ez az ajándék is. Átjöttek Olgáék. Ők is hoztak Áronnak egy kis meglepit, egy jó kis távirányítós autót, bár ennek igazából inkább Apa örült, hiszen Áron szinte hozzá sem érhetett.

 

Posted by Anyu

Este még átjött a Kiss család is. Tőlük is kapott Áron egy csomag fakockát, Marci pedig tőlünk néhány kisautót.

Most is nagyon jól eljátszottak egymással a gyerekek, bár Marci továbbra sem nem bírja Áron visítását. Ha meghallja, sírva bújik Mirtillhez, hiába mondjuk neki, hogy nem kell félnie, és inkább ő is ijessze vissza. Mikor megnyugodik, megy is a dolog, szorgalmasan gyakorolja az ijesztgetést, de azután ha ismét meghallja a visítást, elfelejti mit tanult. Már félve közelít felé amikor játszanak. Olyan messzirol nyújtja felé a játékokat amilyen messzirol csak lehet. Pedig Áron próbálta visszafogni magát, a szokásos hangerejének töredékével visított csak...

 

 

 

Posted by Anyu

szerda, december 26, 2007

Indulás előtt szánkóztunk egy kicsit a ház előtti réten.

 

Áron nagyon élvezte. Amikor Apa megállt, hogy lefényképezzen minket, egyből mutogatni kezdett a kötélre, hogy inkább húzza tovább a szánkót.

Posted by Anyu

Délután hazautaztunk, majd Gödöllőre mentünk karácsonyozni. Áron alig aludt az úton, így kicsit aggódtam, hogy hogy fogja bírni az estét, de nagyon ügyes volt! Szépen eljátszott pár fagolyóval, Blanka edényeivel, egy tök jó golyópályával (amivel mi is jót játszottunk), meg a kirakóval, amit ott kapott.

Áron Blankán és Mátén is kipróbálta a visítást, de náluk már nem jött be. :) Nem foglalkoztak vele, tovább játszottak Áronnal. Sokszor azon ment a vita közöttük, hogy ki üljön Áron mellé. Persze ennek az lett az eredménye, hogy Áronnak enyhén szólva nem sok hely jutott. Nem is tetszett neki, méltatlankodva odébb tolta őket.

Kb. fél 11-ig bírta! Amikor már nagyon nyügi lett, elindultunk haza. Mondtam neki, hogy ha hazaérünk, majd alszik egy jót, de ő közölte, hogy "nyami-nyami". Aztán mire hazaértünk elaludt, úgyhogy csak cicit kapott....

Posted by Anyu

csütörtök, december 27, 2007

Délelőtt kinn voltunk a temetőben. Mikor hazaértünk Áron már vonult is a konyhába, ellenőrizni az ebédet. Felemeltette az összes fedőt, majd elégedetten látta, hogy nagymami főzött egy csomó mindent. Hálásan rámosolygott, odabújt hozzá és megsimogatta a karját!

Posted by Anyu

Este mondtam neki, hogy lassan le kéne szokni a ciciről, mert már nagyfiú. Erre teljesen kétségbe esett. Kiabált, hogy "cicizel!" Átvettem a kezembe, erre egyből pápázni kezdett, hogy akkor menjünk is. Addig nem nyugodott meg, míg meg nem kapta...

Posted by Anyu

péntek, december 28, 2007

Büdi macska volt és mondtuk neki, hogy hozzon egy tiszta pelust és hozott is egyet.

Posted by Apa

"Fejemre nőtt ez a gyerek!"

 

Végül azért sikerült rávennem, hogy inkább a hátamon lovagoljon...

 

Posted by Anyu

Este cici nélkül aludt el!!! Ő nem kérte, én meg nem kérdeztem.

Kapott egy csomó banán turmixot, aztán mentünk lefeküdni. Nem akart egyből az ágyába menni, így összebújtunk az ágyon, de akkor sem jutott eszébe. Aztán betettem a kiságyba. Kérte a vizét, hogy készítsem oda neki éjszakára, aztán pedig látszott rajta, hogy valami nem stimmel, de nem jött rá, hogy mi. Még egy kicsit beszélgettünk, meg simogattam, bepróbálkozott egy peluscserével, de az is rendben volt, úgyhogy beadta a derekát és lefeküdt aludni.

Posted by Anyu

szombat, december 29, 2007

Hajnalban bezzeg ismet jelentkezett a ciciért... este viszont ismét sikerült anélkül elaludnia!

Posted by Anyu

Délelőtt sétáltunk. Nem jutottunk messzire, csak a ház előtti játszótérre.Hintáztunk, csúszdáztunk, sétáltunk a hóban, eldobtunk pár hógolyót, fújtuk a friss porhavat. Nagyon tetszett neki a sok hó...

Posted by Anyu

Délután itt voltak a nagymami barátnői. Áron kapott egy formabedobós húzogatható repülőt. Teljesen lenyűgözte. Főként, hogy az alján van egy ajtó, amin át ki és be lehet pakolgatni a formákat.

Posted by Anyu

Este átmentünk Kissékhez Marcizni. Marci már tart egy kicsit Árontól. Eleinte nem mert a közelébe menni, de később is csak óvatosan.

Posted by Anyu

Álmában ásított egyet és közölte, hogy "nyami-Nyami".

Posted by Anyu

vasárnap, december 30, 2007

Sir Golyópocak...

Posted by Anyu

Van egy találós kérdésem. Szerintetek mire jó egy ilyen lego tömb?

Nekem van pár ötletem: Pl. kisszéknek:

kispárnának:

tűzhelynek:

Még gombjai is vannak!

Na, finomat főztem?

Akkor hívjunk vendégeket! Hallo?

Posted by Anyu

hétfő, december 31, 2007

Reggel Apa énekelte neki a "Zsip-zsup kenderzsup" című örökzöldet, Manócska meg lelkesen mondogatta vele a zsip és zsup szavakat!!!

Posted by Anyu

Vettünk Áronnak egy picike trombitát, de neki Apáé jobban tetszett. Sőt, amin igazán meglepődtünk, még megszólaltatnia is sikerült!

Aztán ennyi volt a buli számára. 9 körül már annyira harapott, hogy ráadtuk a hálózsákot és elvittem lefeküdni. Azt meg hiába mondtam neki, hogy most elég egy-két órát aludnia, aztán felkelhet bulizni, idén inkább az alvást választotta.

Posted by Anyu

BUÉK!

Aztán vigyázzatok, hogy ne így nézzetek ki holnap!

 

Posted by Áron